"SNAJA SE U PODNE DIŽE IZ KREVETA, PO KUĆI NIŠTA NE PIPA, SAMO GLEDA ZADRUGU": Svekrva smislila kako da je nauči pameti

Ispovest svekrve koja umesto snaje sve radi po kući puna je uzbudljivih detalja.

Porodica
Autor:
"SNAJA SE U PODNE DIŽE IZ KREVETA, PO KUĆI NIŠTA NE PIPA, SAMO GLEDA ZADRUGU": Svekrva smislila kako da je nauči pameti
Foto: Shutterstock / Ilustracija

Penzionerka Mara otkrila je da je snajino ponašanje užasava, budući da ništa po kući neće da radi, a da su sve obaveze pale na nju, pa čak i čuvanje dece. Naime, ona tvrdi danjena snaja ustaje u podne, dok su joj jedine obaveze ispijanje kafa i gledanje Zadruge.

"Čitam o svekrvama i snajama pa eto da i ja napišem koju reč. Živim u malom mestu sa snajom i unucima, a sin najčešće nije kod kuće jer radi na terenu. Ne znam što reći i kako", poverila se Mara za Moje vrijeme.

"Moj dan počinje u 6 ujutro, popijem kafu, pospremim kuhinju, pripremim ručak, ubacim odeću u mašinu za veš, obesim ga da se osuši", navodi Mara, pa kaže da se snaja obično probudi oko podneva, a iz kreveta ustane nešto kasnije.

žena, Baka, Domaćica, Srpkinja
foto: Shutterstock

Pre nego što snaja ustane, Mara se pobrine za mlađeg unuka koji sustaje već u devet sati. "Čitav dan ga čuvam, pripremim mu doručak, mali ručak, i ceo dan sam u pokretu s detetom. Snaju vidim samo dok popije kafu nakon što se u izvuče iz kreveta u podne i dok gleda Zadrugu, Farmu ili neku seriju."

"Po kući ne dira ništa, a i nema vremena od mobilnog telefona. Prijateljima i porodici govori kako joj ja ne pomažem, da ništa ne radim u kući i da ne čuvam dete. Razmišljam o postavljanju skrivenih kamera po kući kako bih svima pokazala o kakvoj lažljivici se radi. Ćutim zbog sina jer on zna istinu i poštuje me", navodi Mara.

"Snaji smeta čak i kada odem negde na nekoliko dana jer joj nema ko čuvati dete. Zbog toga u poslednje vreme razmišljam o tome da se preselim u neki stan i živim sama kako bih se barem malo odmorila u ovim penzionerskim danima", zaključuje Mara.

(Stil/ Moje vrijeme)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs