Neverovatno

SRPKINJE PRIZNALE: Ovo nas najviše nervira kod svekrve!

Neki kažu da je najteže zanimanje u Srbiji - snajka! Mada svekrve kažu da o njihovoj patnji najbolje svedoči ime - svekrva = za sve kriva

Porodica
Autor:
SRPKINJE PRIZNALE: Ovo nas najviše nervira kod svekrve!
Foto: Shutterstock

Izgleda da je danas više nego ikad bilo teško održati dobre porodične odnose. Najteže je sačuvati i izgraditi odnos svekrva-snaja. Obe imaju svoje mišljenje i pravo da ga iznesu, ni jedna nema tolerancije ni strpljenja.

Srpkinje su priznale šta ih najviše nervira kod svekrve:

„Već sam se navikla da mi zamera što ručak ‘nema ukusa’ ili mi je supa ‘mutna’, te da svaki put kada dođe kod nas zagleda i pregleda da li je sve na mestu i kako izgleda, a vrlo rado će prokomentarisati ako ima prašine ili tako nešto… Jedan dan je bila posebna veštica kad je izašla iz našeg wc-a i, kao prava građanka, prokomentarisala: ‘Bože, na šta vam liči toalet, ti kao da si s vanjskim odrasla’. Pritom – zna da jesam i ne stidim se toga”, reči su Jovane (36).

Teme komentara svekrvi su različite, kao što smo čuli od Jovane, to može biti kuća, higijena, ali i fizički izgled snajke.

„’Svaki put kad dođem kod vas iznenadim se kolika si. Rascopala si se kao krava, a već šest meseci je prošlo od porođaja’ – bile su njene reči, naravno, kad je sinčić izašao da napravi kafu. Pred njim je inače sva fina. Ja sam se samo nasmejala, već sam i oguglala, ali mislim se, beži bre matora ćurko, mani me se”, iskrena je bila Tanja (33).

Ali, što kaže Milica (29), to nije ništa.

„Pih, kad čujem ovo bude mi smešno. Mislim bez uvrede, ali moja svekrva je anoreksična i sva uvek nafrakana. Onda ona uzme neke svoje stvari, po mogućnosti najskuplje, donese ih i kao ajde da probam ja kao, hoće da mi pokloni. A ja i sisata i guzata i nista mi naravno ne moze. I onda ona kao ‘ju, pa ti mi se činiš vitkom dok ne probaš moje stvari’ ili ‘još sam ti ja donela ono što mi veliko, ju, ju’. I tako igra psihološke igre sa mnom, a ako odbijem onda me smara i ne mogu time da se bavim…”

Podelite sa nama svoje iskustvo sa svekrvom! Čekamo vaše komentare!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs