Euforija

EVO ZAŠTO SU PRAZNIČNI DANI NAJBOLJI DEO GODINE: Sve je natenane i potaman!

Vreme je da nas sve obuzme praznično raspoloženje

Porodica
13:33h Autor:
EVO ZAŠTO SU PRAZNIČNI DANI NAJBOLJI DEO GODINE: Sve je natenane i potaman!
Foto: Shutterstock

U mom domu decembar je mesec porodične sreće. Nekako se namestilo da su se baš u decembru rodila naša deca (naravno u razmacima od par godina), u ovom mesecu je i porodična slava, a sredina decembra je rezervisana i za omiljenu porodičnu aktivnost - kićenje jelke!

Od prvog dana ovog najhladnijeg meseca u godini, u našu kuću se uvuče specijalna toplina. Tada nastupaju dani radosti i miline. Nekako se vreme uspori, a mi, iako uvek zajedno, ovih dana se posebno trudimo da imamo što više vremena jedni za druge i za stvaranje novih uspomena.

Nikad nismo ni pomislili da u decembru idemo negde od kuće. Ovih dana se u naš dom "slivaju" reke dragih ljudi, pa se tu nađu: babe, dede, tetke, ujne, strine, teče, čiče... Sve pršti od čestitanja, smeha i priče.

Evo, upravo ovih dana smo proslavili rođendan najmlađem detetu. Danima se kućom širio miris domaće kafe i kolača, miris sreće i uživanja. Razgovor je tekao natenane, dok smo stvarali nove zajedničke uspomene.

I svakom je bilo potaman svega: i lepih momenata, nežnih osmeha i toplih zagrljaja... Sad je sredina meseca. Sa radošću iščekujemo momenat ukrašavanja kuće, kićenja jelke. Za taj momenat imamo poseban porodični ritual. I ne znam da li sam taj običaj u kuću donela ja, ili je to bio muž, ali smo ga rado prisvojili.

Naime, nakon zajedničkog kićenja jelke, mi devojke/žene spremimo domaće keksiće sa cimetom koji se jedu uz sveže skuvanu domaću kafu ili kakao. Sednemo ispred okićene jelke, upalimo lampice i umačemo one keksiće u šoljicu Grand kafe ili kakaa, a priče teku same od sebe, dok se srca pune novim snovima.

Pa neka mi neko sada kaže da magija ne postoji?! Oni koji su doživeli ovaj momenat znaju koliko su te minute lekovite za ljudsku dušu. Kada na okupu vidite nasmejane i zadovoljne, drage ljude koji zrače pozitivnom energijom! Recept za sreću je veoma jednostavan: okupite porodicu, skuvajte šoljice Grand kafe, dodajte malo toplih razgovora i to je sve!

Hajde da imamo vremena za porodičnu sreću i radost, za okupljanja i uživanja - radost se ne ostavlja za sutra, ona se dešava sada!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs