Ljubitelji kafe nikad nisu bili srećniji: Novi egzotični ukus u šoljici kafe

Lepi & Zdravi
Autor:
Ljubitelji kafe nikad nisu bili srećniji: Novi egzotični ukus u šoljici kafe
Foto: Promo

Ljubitelji kafe sa velikim uživanjem mogu da se prepuste degustaciji i izboru Grand Single Origin kafe koja dolazi u tri fenomenalna ukusa: Grand Brazil Cerrado, Grand Rwanda Bourbon i Grand Peru Chanchamayo.

Bez obzira da li tražite savršen način da se razbudite ujutru, ili ste uživalac života natenane i volite da istražujete nove ukuse kafe, većina zna da je Grand kafa odličan izbor.

Privučena živopisnom ambalažom Grand Single Origin Peru Chanchamayo na kojoj je neobična ptica tukan, kupila sam pakovanje kafe i odlučila da obogatim svoja jutra.

Već tokom kuvanja osetila sam bogatu aromu koja se širila mojom kućom, jedva sam čekala da isprobam taj divni ukus. Pogledala sam pakovanje i videla sastav na kojem je pisalo 100% Arabica, odnosno samo pomno birana kvalitetna zrna sa peruanskih plantaža.

Grand Kafa
foto: Promo

S prvim gutljajem u ustima mi se razlio čokoladni ukus, sa nežnom notom badema i citrusa - ukus koji budi sva moguća čula. Pomislila sam da je nestvarno da neko spoji ove najlepše ukuse u jedan i dobije takvo savršenstvo.

Nije bilo šanse ostati uspavan, telo je vapilo za još jednim gutljajem ove divne kafe. Uzela sam telefon i skenirala QR kod sa pakovanja. Kod me je odveo u tropsku oblast Chanchamayo na oko 300 kilometara od Lime, gde vlažan tropski vazduh doprinosi boljem kvalitetu kafe. Mogla sam da vidim plantaže na kojima se uzgajala kafa u kojoj uživam, kao i da se povežem sa farmerima koji rade na ovim plantažama. Ali i neobične žuto-crne ptice, tukani koji su se slobodno kretali okolo, puštajući nas da i mi uživamo u lepoti njihovog doma.

Grand Kafa
foto: Promo

Pročitala sam da je Grand Single Origin Peru Chanchemayo kafa jedinstvena i po tome što je uvela Rainforest Alliance sertifikat koji garantuje da je kafa uzgajana na farmama sa visokim standardima održivosti uz brigu o biodiverzitetu, zaštiti prirodnih resursa i boljim životnim standardnom radnika. Shvatila sam da se prilikom uzgoja svakog zrna ove kafe vodi računa o ekologiji, da se ne naruši prirodno stanište ptica i ostalih životinja, da se voda racionalno koristi, te da radnici imaju zagarantovane minimalne zarade koje im omogućavaju neophodne uslove za život. Samo zadovoljni radnici mogu stvoriti ovako dobru kafu! Grand kafa se postarala da ova nova pakovanja imaju Genprotect biorazgradivu foliju, koja čuva svežinu svakog zrna tako da do nas dođe pun ukus ove predivne arome Single Origin kafe.

Dok vas šoljica Chanchamayo kafe vodi u tropsku klimu Perua, u rajsko stanište neobičnih tukana, Grand Brazil Cerrado kafa je tu da vas podseti na lepote Brazila.

Ako ste željni maštanja, skuvajte sebi Grand Brazil Cerrado kafu i već ćete biti na nadmorskoj visinu od 800 do 1300 m, gde dominira topla klima. Bogate, intezivne teksture prirodno slatkastog ukusa, ova kafa je idealna za sve one koji uživaju u blagom napitku sa aromom orašastih plodova i pečenog hleba. Ukusan doručak i Grand Brazil Cerrado kafa su jedini ispravan način da se započne savršen dan.

Kafa
foto: Shutterstock

Svako zrno ove kafe je pažljivo ubrano, prženo i mleveno na takav način da se aroma sačuva i prenese u svaku šoljicu. Pored toga što se na ovom podneblju gaji kafa specifičnog ukusa, tu se nalazi i stanište mnogih endemskih vrsta, a jedan od njih je i jaguar koji je zaštitno lice Grand Brazil Cerrado kafe.

Nikako ne možemo a da ne spomenemo i treći ukus Grand Single Origin kafe, a to je Grand Single Origin Rwanda Bourbon , kafa koja ima veoma malo plodova godišnje zbog čega je izuzetno cenjena. Samo jednim gutljajem možete ostetiti bogatu teksturu i kombinaciju čokolade sa primesama citrusnih nota koja uzbuđuje nepca. Uzgaja se na “visini zadatka” u Ruandi, na nadmorskoj visini od 1500 metara. Gusta tropska šuma sa plodnim vulkanskim tlom značajna je po tome što se na tom mestu uzgaja kafa visokog kvaliteta, ali i po tome što se tu nalazi stanište poslednje planinske gorile na svetu. Upravo je zbog toga “kralj majmuna” zaštitno lice Grand Ruanda Burbon kafe.

Ukoliko ste u nedoumici koji ukus Grand Single Origin kafe je za vas, predlažemo da napravite degustaciju svih ukusa i izaberete onaj koji vam najviše prija. Cilj kafe je uživanje, a Grand kafa je tu da vam to i omogući.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs