Obratite pažnju

8 STVARI KOJE ZGRAŽAVAJU NAŠE GOSTE, A MI IH UOPŠTE NE PRIMEĆUJEMO U SVOJOJ KUĆI: Pomisliće da ste jadni i bedni!

Kada uđemo u tuđi dom, normalno je da primetimo sitnice na koje su ukućani davno prestali da obraćaju pažnju.

Porodica
Autor:
8 STVARI KOJE ZGRAŽAVAJU NAŠE GOSTE, A MI IH UOPŠTE NE PRIMEĆUJEMO U SVOJOJ KUĆI: Pomisliće da ste jadni i bedni!
Foto: Shutterstock

Kada gosti uđu u naš dom, oni će primetiti ono na šta mi uopšte ne obraćamo pažnju. Međutim, ove sitnice mogu sasvim da šokiraju naše goste. Zbog ovog će pomisliti da smo siromašni, ili škrti, ili čak aljkavi...

1. Iznosane i otrcane papuče

Možda su vama stare dobre papuče udobne i ne biste ih zamenili ni za šta na svetu, ali one mogu da sablazne vaše goste. Većina nas često menja obuću, ali kućne papuče retko, jer ko će da ih vidi? Ali kada vam dođu gosti, ponudite im nove papuče, bez obzira što znate da su vaše stare papuče udobnije. Dobro bi bilo da imate posebne kućne papuče samo za goste, kako ne biste imali ovaj problem kada vam neko dođe.

2. Ostaci sapuna u posudi na lavabou

Možda vam izgleda bacanje malog komadića sapuna kao rasipništvo, ali danas je sapun toliko jeftin da je prava šteta ruke prati sa malim komadićima onog što je ostalo u posudi. Danas, kada je pranje ruka jedino što nas deli od zaraze, gosti će nedostatak sapuna u vašoj kući shvatiti kao prvi znak aljkavosti, a zatim i neimaštine.

3. Obijeno emajlirano posuđe

Verovatno ste emotivno vezani za emajliranu šolju iz koje ste kao dete pili mleko, ali ako je ona obijena i napukla, kao prvo - nije zdravo da je koristite, a kao drugo odaje utisak krajnjeg siromaštva u kući. Rešite se ovih ovih stvari. Naučite da uspomene čuvate u glavi, a ne u stvarima.

4. Napukle činije i šolje

Ista priča je i sa šoljama i činijama. Danas ima toliko dostupnog posuđa, koje možda nema vrhunski kvalitet ali stvara osećaj novog, lepšeg i udobnog. Napukle šolje i činije, vašim gostima izgledaju jeftino, otrcano i prljavo - imajte to na umu.

5. Stara metla umesto nove četke

Stara, otrcana metla koja se osipa kada sa njom pokušavate da očistite prilaz kući. Gostima, ali i slučajnim prolaznicima zapašće za oko kao nešto što simbolizuje krajnje siromaštvo.

6. Uflekane i pocepane kuhinjske krpe

Kuhinjske krpe ne smeju izgledati kao nešto što je spremno za kantu za smeće. Možete sebe da ubeđujete da ništa bolje ne kupi vodu od vaše stare krpe sa rupama, ali nemojte da se lažemo. Tržište je prepuno pamučnih, visokokvalitetnih krpa koje savršeno upijaju vlagu, a koštaju veoma malo.

7. Otrcana posteljina

Ako su gosti najavili da će da prespavaju kod vas, bolje je da imate novu posteljinu. Ona koja je isprana, istanjena i pogužvana odaje veoma loš utisak o domaćinu.

8. Zaštitna folija na daljinskom upravljaču

Kada su se tek pojavili televizori i daljinski upravljači, i ostala tehnika, ljudi su pokušavali da tu "dragocenost" što bolje sačuvaju i zaštite. Tada je bilo normalno da se na daljinski stavlja plastična navlaka, ali to više nije tako. Danas se daljinski upravljač može kupiti za sitne pare u bilo kojoj prodavnici i uopšte nije lepo, a ni higijenski stavljati preko njega providnu foliju.

Pišite nam šta vas posebno čudi kada vidite u gostima?

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs