Pravi savet

Kako zaštititi kćerku od preranog intimnog odnosa: Saveti za sve majke!

Ovo pitanje muči svaku majku koja ima kćerku u tinejdžerskom periodu

Porodica
Autor:
Kako zaštititi kćerku od preranog intimnog odnosa: Saveti za sve majke!
Foto: Shutterstock

Kako zaštititi kćerku od ranih seksualnih odnosa- ovo pitanje brine svaku majku koja ima skoro stasalu kćerku.

Veoma često ni sama majka ne zna kako da obajsni svojoj kćerki zašto je neophodno zadržati nevinost pre braka (ili do prave istinske ljubavi).

Neko ne zna, neko se stidi da govori na tu temu, prepuštajući ih volji Božijoj.

Neko, vodeći preventivne razgovore, pokušavajući da zaštite svoje dete od ranih seksualnih odnosa, zastraši ih bolestima, neželjenom trudnoćom i td.

Ponekad bi majka rado razgovarala i objašnjavala svojoj kćerki suptilnost ženskog života, ali pored uobičajenih fraza da žena mora biti mudra, čista, ovakva i onakva, ona ne zna šta bi drugo još mogla da joj kaže.

Mama često zanemi na pitanje kćerke: Zašto dečaci ne treba da vode računa o tome, već devojčice?

Prekasno je da u tinejdžerskim godinama počnete da kćerki pričate o čednosti. U adolescenciji možete samo da brinete o tome. Ako svoju kćerku morate da uvedete u ženski svet veoma rano, tada nećete brinuti o tome da li će rano ući u seksualni život, da li će biti čedna i čista...

Zadatak roditelja je da pomogne devojčici da otkrije svoju žensku prirodu.

Od ranog doba je upućujte na buduće ženske osobine, na to kako da se ponaša u društvu, kako da govori, kako da izražava poštovanje prema ljudima, kako da bude blaga, osećajna, brižna....

Neophodno je ne samo da pričate o tome, već i sami da budete primer. Otkrijte Ženu u sebi.

Neophodno je da svojoj devojčici usadite ljubav prema prirodi, gajenju cveća, ljubav prema insektima, bubama, živim bićima. Pustite neka se brine o kućnim ljubimcima. Pričajte joj o osećanjima i empatiji - CILJ JE STOVRITI DOBRO LJUDSKO BIĆE.

Obavezno je naviknite na čistoću, ali ne u smislu da "svaka stvar mora biti na svom mestu", već na čistoću koja se ne vidi na prvi pogled, ali koja se oseti.

Skrenite joj pažnju na čistoću odeće, ali nema potrebe za argumentom: "šta će ljudi reći kada te vide prljavu?" Bolje joj recite da nežna i meka koža poput njene treba da bude obučena u čistu i meku odeću.

Objasnite joj da je svež, čist vazduh u sobi dobar za zdravlje, a da cveće u njenoj sobi ne voli da udiše prašinu.

Pričajte joj o lepoti, harmoniji. Kada šetate kroz grad ili park, neka obrati pažnju na ono što je okružuje. Na mirise, zvukove, prirodu..

Pričajte joj o boginjama, princezama, ženskom dostojanstvu i razgovarajte o duhovnoj čistoći.

Obavezno uspostavite blizak odnos i poverenje sa kćerkom. Samo tako ćete pripremiti devojčicu za period adolescencije.

Glavni razlog zašto se devojčica upušta u rani seksualni život je: nedostatak ljubavi porodice.

Prvi dečak koji joj posveti pažnju okupiraće njene misli, a iz straha da ga ne izgubi, pristaće na seksualni odnos s njim.

U želji da postane punoletna i time ubrza odvajanje od majke, postajući žena, devojčica prestaje da bude dete.

Ako imate dobar odnos sa kćerkom, onda je malo verovatno da će ona požuriti da se odvoji od vas.

Prvo morate da kažete kćerki da je ženska energija ta koja utiče na mnoge stvari na svetu. Ženska energija utiče na porodicu, decu, muža, njegovu sposobnost za zaradu, uspeh. Prema tome žena treba da bude čista, poput svežeg vazduha u stanu.

Materica je ogroman rezervoar u kojem se skladišti velika količina ženske energija. Svaki muškarac sa kojima je žena spavala ostavlja trag na njenoj ženskoj energiji, a neretko uzima koliko mu energije treba. Ako muškarac nestane posle noći provedene u ljubavnom zanosu, žena svoju energiju prosipa, traći, prazni se, uništava se...

Zbog toga žena treba da nađe muškarca koji će biti odgovoran, koji neće uzimati energiju, nego će je puniti snagom i sigurnošću. Objasnite kćerki da se sve dobre stvari strpljivo čekaju i dobro proveravaju.

U jednom starom plemenu postoji običaj u kojem poglavica svaku devojku lišava devičanstva, pa je tek onda daje njenom mužu. Oduzimajući joj devičanstvo on uzima snagu za sebe, ne dozvoljavajući ni jednom drugom muškarcu da bude jači od njega.

Objasnite svojoj kćerki da kada je u vezi sa nekim muškarcem, ona je u vezi i sa njegovom porodicom i prijateljima, jer to je on. Stoga , kada sebi bira partnera ona dobro mora da vidi sa kim se on druži, ko su mu roditelji, braća i sestre. Samo na taj način će dobro da upozna njegovu ličnost.

Objasnite svojoj kćerki da su muškarci po prirodi lovci i da vole nepristupačne devojke. To je njima izazov da je ulove i pokažu kao trofej. Tek kada potroši mnogo vremena i truda na devojku, muškarac tek tada počinje da je voli i ceni.

Sposobnost uživanja u seksu zavisi od prvog seksualnog odnosa. A da bi prvi seksualni odnos bio dobar, žena mora da poznaje muškarca sa kojim se upušta u taj odnos. Žena koja je imala neuspešno prvo seksualno iskustvo, teško da će kasnije moći da uživa u intimnosti sa partnerom.

Savet za sve majke je da svoje kćerke nikako ne zastrašuju prevremenim trudnoćama, time da će ih muškarac napustiti i otići, te rečenicama da su svi muškarci isti. Ovi strahovi mogu sprečiti vašu kćerku da ostvari blizak odnos sa mušakrcima u zrelom dobu.

Najvažnije je da majkama nikad ne dosadi da svojim kćerkama pričaju, pričaju, pričaju. Da se trude da budu u njihovoj blizini, da ih saslušaju, da ih savetuju... I to mora početi od najranijeg doba, tako da kada dođe u period adolescencije, vaša kćerka već zna kako da se obrati vama za savet, ako joj on bude potreban.

Autor Irina Gavrilova, prevod Stil.kurir.rs

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs