Tuga

10 stvari koje se nepovratno menjaju kad ti umru roditelji: Jedini gubitak koji vreme ne leči!

Niko nikad nije bio spreman za smrt svojih roditelja. To je udarac koji ti promeni život zauvek

Porodica
11:50h Autor:
Foto: Profimedia

Bez obzira koliko to ne želimo ni da zamislimo, ali taj dan će se desiti - ostaćeš bez roditelja. Osetićete kao da gubite nit sa životom, sa mudrošću. Moraćete da se naviknete na pomisao da od sada sve svoje probleme rešavate sami.

Evo 10 stvari koje se dešavaju kada ostanete bez roditelja:

1. Sada mi je telefon uvek na dohvat ruke. Poslednji put kad sam ostavila telefon u torbi, propustila sam poziv od mame. To je bio njen poslednji poziv upućen meni, a ja se nisam javila.

2. Prvih šest meseci osećala sam fizičku bol u celom telu. Čak sam od tuge i povraćala.

3. Nakon smrti oba roditelja, više uopšte nisam ostala u kontaktu sa porodicom. Jednostavno je bilo teško održavati porodične veze, s obzirom da je pokidana glavna nit koja nas je spajala.

4. Ne mogu sebi da oprostim što se moj sin veoma retko viđao sa bakom i dedom. Oni su ga obožavali, ali samo ja sam bila kriva što nisma uradila sve da se češće viđaju.

5. Nikad ne krivite svoje roditelje za to što su uradili ili što nisu uradili. Kada postanete član Dece bez roditelja, bez obzira koliko godina budete imali, sebi ćete prebacivati duplo za svaku svoju reč koji ste prigovorili roditeljima dok su bili živi.

6. Sad shvatam koliko je glupo sve ono izgubljeno vreme koje sam gluvarila negde, a mogla sam da budem pored svojih roditelja.

7. Niko nikad ne razmišlja o tome da će doći taj momenat kada će mu roditelji umreti. Umesto da sada razmišljate o tome, vi pozovite svoje roditelje. Pustite ih neka pričaju u svim onim sitnicama koje ih ovih dana muče. Verujte mi, ti razgovori su lekoviti i za vas i za njih.

8. Bol zbog gubitka roditelja mogu da razume samo oni koji su roditelje izgubili. Niko više ne može ni da pojmi kroz šta ste sve prošli.

9. Iako ona poslovica kaže da vreme leči sve, to ipak u ovom slučaju nije tačno. Ponekad ćete se probuditi i osećati da vam se taj veliki gubitak desio upravo sada.

10. Pripremite se za iznenadne nalete ljubomore svaki put kada vidite vaše prijatelje kako sede i piju kafu sa svojim roditeljima. To su momenti koje vi nikad više nećete doživeti.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs