Dvoje dece, dva sveta

Divi se kćerki, pohvali sina: Vaspitni metod koji 100% deluje!

Ni jedno dete na svetu se ne rađa isto ili slično onom prethodnom, stoga za svako dete je potrebna različita metoda vaspitanja. Pogotovo se ovo odnosi na vaspitanje sina i kćekre

Porodica 19.01.2020. - 10:45h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Ako pohvalite devojčicu za ono što je uradila, na kraju će uvek i sve raditi kako bi dobila pohvalu, što vodi ka uništenju jedne žene. 

 

Devojčice i dečake treba odgajati na različite načine.

 

Devojčice nikad ne treba hvaliti zbog onoga što su uradile. To samo doprinosi njenom propadanju.

Zdravo stanje je ono gde ona misli - vredna sam ljubavi zato što sam takva kakva sam. To je jedini ispravan metod vaspitavanja ženskog deteta.  Zbog toga se devojčici uvek divite. 

 

Dečaci su potpuna suprotnost. Mame vole da kažu: "tako si dobro to uradio, ti si tako dobar dečak". Ovome one samo doprinose degradaciji muškarca, jer onda ispada da je muškarac dobar samo ako nešto postigne. 

 

Da biste podstakli dečaka da se poboljša i oseća se srećnim, morate da  razgovarate o zaslugama: "vrlo lepo urađeno", "baš si vešt" i td. Dečacima su potrebne sve ove simpatične reči, jer se onda njegova priroda  razvija u tom pravcu. Potrebne su mu pohvale za ono što postigne. 

 

Umesto da kažete: "Odlično, dušo!" - vi pokažite svima njegov avion napravljen od lego kockica. Ovo je važnije od svih reči tipa: sunce, srećo, dušo...

 

Dečaka ćete podstaći ako kažete:

 

"Pogodite ko je napravio ovaj avion? Da, to je moj sin, svaka čast!"

 

Dok sin zahteva divljenje (ali iskreno), devojčici morate da usadite veru u sebe. Ona mora da shvati da je lepa i da ne treba da traga za ljubavlju drugih. Njoj se divite i volite je takvoj kakva jeste.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs