istina

Evo kako potpuni stranac može uništiti vaš dom: Možda čak i nije imao loše namere...

Kad potpuni stranac uništi energiju vaše porodice

Porodica
Autor:
Evo kako potpuni stranac može uništiti vaš dom: Možda čak i nije imao loše namere...
Foto: Shutterstock

Sreću, sklad i zdravlje u porodici lako je uništiti. To je vrlo jednostavna stvar - prekinuti protok energije, uništiti ekosistem. Shvatila sam to kao dete. Imali smo veliki prelepi akvarijum sa bujnim morskim travama i podvodnim kovitlanjem vazduha. Poseban kompresor je dovodio kiseonik svim stanovnicima akvarijuma: u njemu su živele prelepe ribe i različite vrste algi - poput čarobne podvodne šume. Na dnu je ležao šareni šljunak. A akvarijum je bio osvetljen malim sijalicama, divno je blistao u tami. A moja majka i ja dugo smo gledale ribe i sitne puževe. Ovo je bilo jedno divno iskustvo. Imala sam oko pet godina.

A onda me jednog dana deda odveo do jezerceta u blizini naše kuće. Videli smo jednog puža i ja sam pomislila kako mu je hladno, te kako je gladan i jadan što dane provodi u toj prljavoj vodi jezera. Stavila sam ga u kanticu i donela u akvarijum da jede do mile volje i da se baškari u čistoj vodi.

Sutradan je prva ribica uginula. Majka je primetila uljeza i naredila mi da ga odmah vratim do jezera. Ispostavilo se da je jezero bilo zagađeno, a da je naš novi gost zarazu doneo i u naš akvarijum. Nakon par dana svi stanovnici akvarijuma su uginuli. On je stajao prazan poput sanduka podsećajući me na to što sam uradila.

To se dešava kada sa najboljim namerama pustite "jadnička" u svoj dom. Možda je on dobra osoba. Možda nikome ne želi ništa loše. Samo njegovo prisustvo nama ne prija.

On je stranac sa potpuno drugačijom vrstom energije. On je drugačiji, to je sve. I on neće posebno upropastiti sve i doneti nesreću, jednostavno on samo ima drugačiju vrstu energije.

Budite oprezni i pažljivo birajte ko vam ulazi u kuću. I nema veze da li je to vaša prijateljica sa posla, ili mužev drug iz studentskih dana, ako oni narušavaju vaš ekosistem - ne puštajte ih u svoj dom.

Možda ovi ljudi ne rade ništa loše. Nisu loši. Ali oni unose nešto, neki nemir, u vas, u vašu kuću, u vaše ukućane i to je dovoljno da sve eskalira toliko da više u kući nema mira.

Na vama je da kuću čuvate od uljeza. Vaša kuća nije kafana. Ne budite previše otvoreni, ne dovodite nepoznate ljude u svoj dom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs