Vodite računa

Muškarac ima samo jedan zadatak u porodici: Evo koji!

Psiholog Aleksandar Šahov u ovom tekstu objašanja koje su to najvažnije dužnosti muškarca u porodici

Porodica 27.11.2019. - 14:57h Autor: Stil.kurir.rs
Foto: Shutterstock

Ulazeći u vezu, i muškarci i žene dobrovoljno preuzimaju odgovornosti. Saveteuje se da se obavi ozbiljan razgovor pre venčanja, kako biste se dogovorili oko odgovornosti unutar braka. Međutim, postoje dužnosti koje po definiciji pripadaju samo muškarcima ili samo ženama.

 

 

Glavna dužnost muškarca u porodici je sigurnost. Ali muškarci i žene ovaj pojam različito razumeju.

 

Muškarci to vide kao zaštitu od spoljnih pretnji: huligana, lopova. Ali za žene ovaj koncept ima mnogo šire značenje, jer sigurnost nije odsustvo pretnji. 

 

Sigurnost je kada se osetite opušteno. Taj osećaj žena očekuju, a ne bodljikavu žicu i mitraljeze oko njihove kuće.

 

Često je izvor same opasnosti čovek-muškarac. Stoga morate naučiti kako da svoju porodicu zaštitite od sebe.

 

Šta to rade muškarci da se žene osećaju nezaštićeno?

 

1. Ne ispunjava obećanja. U ovom slučaju, žena se ne može osloniti na muškarca, oseća da može da je izneveri u svakom trenutku. Ovo je alarmantno, kao da svake sekunde čekate ubod u leđa. Anksioznost se nakuplja, što rezultira tvrdnjama, skandalima i mukama... Neka to bude pravilo: rekao - učinio. Biti čovek!

 

2. Odbijanje emocije. Ženi je potrebna zaštita ne toliko od opasnosti koliko od straha. Anksioznost i nemir su njeni večni pratioci i uzrokovani su visokim nivoom hormona stresa kortizola. Rodni zadatak žene je da spasi potomstvo. A muškarca je da ženu oslobodi straha.

 

Neka vam to bude pravilo: kada se vaša žena uplaši iz bilo kog razloga, samo joj priđite, zagrlite je i kažite: "Sve će biti uredu!" To je vaš glavni zadatak!

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs