Obavezno

Zbog zdravlja svoje dece: Iz kuće izbacite ovih 10 stvari!

Da li verujete da možete da ozdravite, ako iz kuće izbacite ove stvari

Porodica
Autor:
Zbog zdravlja svoje dece: Iz kuće izbacite ovih 10 stvari!
Foto: Shutterstock

Umesto kupovine, za zdraviji život praktikujte bacanje stvari! Ovih 10 stvari morate da izbacite iz kuće kako biste pomogli sebi i svojim ukućanima:

1. Osveživač vazduha - koji u sebi ima ftalate, hemijske supstance opsne po ljude. Te štetne materije bukvalno uništavaju ljudski reproduktivni sistem i organizam u celini. Nikad neprijatne mirise ne maskirajte hemikalijama.

2. Stare gaćice - ako imaju više od godinu dana, ako se ne sećate kada ste ih kupili, ako je traka na njima popustila ili je previše zategnuta, ako imaju mrlje i rupe - odmah ih bacite! U starom vešu se akumuliraju bakterije, ostaci deterdženta, ljuskice kože i td...

3. Plastično posuđe i činije - postoje hemikalije koje mogu preći u vašu hranu, a zatim i u vaše telo. One štete hormonima, srcu, imunitetu i td. Pokušajte da ne jedete iz plastičnih činija, ne čuvajte hranu ili tečnost u njoj. Plastiku zamenite staklom!

4. Antibakterijski sapun - koji može biti velika opasnost u vašoj kući. Prema studijama, triklozan, aktivan sastojak antibakterijskih sredstava za čišćenje, menja regulaciju hormona kod životinja i može razviti rezistencijuna antibiotike kod ljudi.

5. Mleko za telo kojem je istekao rok - hemikalije koje blokiraju sunčeve zrake vremenom se uništavaju. Stoga ono nema nikakav efekat dve godine uzastopno.

6. Četkica za zube starija od 3 meseca - dotrajale četkice su izvor opasnih bakterija!

7. Prljave kutije od kontaktnih sočiva - njihova upotreba može biti glavni uzročnih infekcije oka. Menjajte ih najmanje jednom u tri meseca.

8. Jastuci - ako su stariji od 2 godine. Zamislite samo koliko se bakterija, kozmetike, kreme, laka za kosu i td. akumulira u jastucima? U jastucima može da živi oko 150 vrsta grinja i insekata. Jastuci izazivaju alergije, slabljenje imuniteta, astmu i niz drugih bolesti.

9. Patike za trčanje starije od pola godine. Ako svaki dan nosite patike i u njima trčite oko pola sata, to znači da ih morate promeniti svakih pola godine. Obuća se istroši, gubi na svojoj punoći što dovodi do velikih povreda. Ako retko trčite ili pešačite u njima, menjajte ih svake godine.

10. Daska za sečenje mesa i povrća. Ako na sebi ima posekotine od noža, u njima će se vrlo brzo namnožiti bakterije koje se prenose na ostalu hranu. Ili ih promenite ili ih dezinfikujete!

Glavna opasnost!

Glavna opasnost po zdravlje dece i vas samih u vašem domu je pametni telefon. Ovo nije šala. Ne kažemo vam kako treba da odbacite telefon, ali savetujemo vas da ga u kući koristite veoma retko. Savet stručnjaka je da telefon ostavite u torbi kada uđete u kuću i da ga ne koristite nekoliko sati. Tako ćete mozgu dozvoliti da se odmori.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs