20 godina istraživanja

Naučno dokazano: Dvostruka mastektomija ne može da spreči pojavu raka!

Ova metoda pruža samo lažni osećaj sigurnosti, prava prevencija je samo zdrava ishrana
Medicina
17:04h
Naučno dokazano: Dvostruka mastektomija ne može da spreči pojavu raka!
Foto: Shutterstock

Zapadnjačka medicina postala je toliko agresivna, da čak i ideja o prevenciji sve više predstavlja odstranjivanje delova tela, kako bi se sprečio razvoj raka, koji čak u datom momentu i ne postoji.

Ali, znajte da strah i sakaćenje nisu rešenje!

Danas, žene u Americi sve češće razmišljaju o opciji odstranjivanja potpuno zdravih grudi, jajnika i drugih ženskih delova tela, kako bi izbegle rak u budućnosti. Ovakvi postupci bi se mogli uporediti sa zaštitom kuće od požara, tako što ćete prvo spaliti unutrašnje delove kuće koji mogu biti zahvaćeni požarom!

Ne postoji dokaz da vas mastektomija štiti od raka

Studija Medicinskog fakulteta u Minesoti koja je trajala čak 20 godina, pokazala je da ovakva "prevencija" protiv raka ne daje apsolutno nikakve rezultate.

Koja se poznata ličnost podvrgla dvostrukoj mastektomiji, saznajte OVDE.

Šta više, stručnjaci ovu ideju nazivaju varvarskom, divljačkom, zasnovanom na strahu i potpuno nepotrebnom.

Studijom je takođe dokazano da je procenat preživljavanja kod žena koje su uklonile zdrave grudi, u poređenju sa onim koje to nisu uradile, bio niži od jednog procenta. Mastektomija praktično ne daje nikakve rezultate, a vrlo je skupa.

Prava prevencija jeste promena načina života - sa nezdravog na zdrav

Lekari bi, umesto na mastektomiju, trebali da upućuju žene na izbegavanje određenih štetnih hormona i toksina, poput bisfenola A, koji se može naći na plastičnim i metalnim posudama. Trebali bi da objasne ženama kako da alkalizuju i oksigenizuju ćelije pravim izborom hrane. Trebali bi da kažu ženama kako se pravilno spremaju antioksidantne namirnice, poput zelenog čaja ili kurkume - dve najmoćnije namirnice u borbi protiv malignih oboljenja.

Kako brokoli pomaže u borbi protiv raka, saznajte OVDE.

Filozofija i fokus zapadnjačke medicine mora pod hitno da promeni kurs.

Više od 20 godina israživanja uključilo je 100 hiljada žena sa rakom u prvoj i drugoj fazi. Ono što je najzanimljivije u ovom istraživanju jeste da nijedna žena nije imala takozvane gene za rak dojke pre nego što su ga dobile.

Tokom godina istraživanja u ovoj oblasti, vođa studije, doktor Tod Tatl, video je koliko žena iz straha traži da im se uradi "preventivna" mastektomija.

"To je lažni osećaj sigurnosti" - govori dr Tatl svojim pacijentkinjama i dodaje da je strah razlog zbog kojeg žene žele da im se iseku dojke u čak 94 odsto slučajeva.

Zato, umesto da dopustite strahu da nadvlada vaš razum, okrenite se pravoj prevenciji - zdravoj ishrani i velikim količinama zdravog, zelenog povrća!

Lekoviti kvas od cvekle sprečava rak! Recept pronađite OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs