Obratite pažnju

Najgore frizure za dame sa 40 i više godina: Čine vas duplo starijom! (FOTO)

Četrdesete i pedesete godine ne znače nužno i okretanje ka dosadnim i jednoličnim frizurama, naprotiv
Nega
19:36h Autor:
Najgore frizure za dame sa 40 i više godina: Čine vas duplo starijom! (FOTO)
Foto: Reuters

Svako vreme ima svoje breme, zar ne? U dvadesetim godinama svaka boja, frizura i eksperimentisanje sa kosom je dozvoljeno, pa i poželjno. Međutim, neke stvari treba da ostanu za nama kada dospemo u neke ozbiljnije godine.

Četrdesete i pedesete godine ne znače nužno i okretanje ka dosadnim i jednoličnim frizurama. Naprotiv. Treba se okrenuti nekim prirodnijim nijansama koje će osvežiti naš ten, obratiti pažnju na dužinu kose kako bismo istakli lepe crte lica, a sakrili eventualne nedostatke. Treba samo ispratiti određena pravila, prenosi totalbeauty.com.

Pre i posle transformacija žene (56) koja će vas oduševiti: Šminka čini čuda! (VIDEO)

Na primeru poznatih dama ukazaćemo na neke od poželjnijih, ali i manje poželjnih stilova kada su u pitanju frizre.

1. Pepeljasto plava boja je odličan izbor za devojke u dvadesetim, međutim malo zrelije dame bi trebalo da izbegavaju ovo nijansu kose. "Problem je u tome što žene ne dozvoljavaju njihovoj boji i tonu da evoluira s njihovim godinama", objašnjava stilista Dejvid Kastin.

Stvar je u tome što pepeljasto blava boja u sebi ima hladnije tonove, što može da izgleda gotovo sivo - naročito kada ste u stvari dovoljno stari da imate sedu kosu. Osim toga, oni mogu da doprinesu da vam lice izgleda bledo.

Na fotografiji ispod, Kristin Čenovet je kompenzovala ovaj efekat sa mnogo pudera, kako bi napravila tamniju podlogu lica.

Bjuti trendovi koji su odslužili svoje: Zaboravite ih ako želite da 2015. budete in!

2. "Topli tonovi kose su najbolji izbor za žene sa 40 i više godina, jer ih čine mlađom i vedrijom", objašnjava Kastin.

Ako volite plavu kosu, samo pređite u malo toplije zlatne tonove kao Naomi Vots.

Dženifer Aniston još jednom dokazala da ima najbolje noge u Holivudu! (FOTO)

Drugo rešenje je topla smeđa ili crvenkasta nijansa kakvu nosi glumica Kristin Dejvis, najpoznatija po ulozi Šarlot u čuvenoj seriji "Seks i grad".

10 grešaka koje vam dodaju godine: Izgledate starije, a da toga niste ni svesni!

3. Stilista Kastin smatra da duga kosa nije baš najbolji izbor za žene preko četrdeset godina, ali dodaje da u svakom pravilu ima izuzetaka. Kao primer navodi Demi Mur, kojoj duga kosa odlično pristaje.

Tokom 28 dana pila tri litra vode dnevno: Žena (42) doživela neverovatnu transformaciju!

Međutim, većinu žena "duga kosa proguta, čak čini da izgledaju strije", navodi on. Dodaje da svaka žena najpre treba da obrati pažnju na oblik lica i teksturu kose. Ako je vaše lice oblo i kosa zdrava, onda sebi možete da priuštite malo dužu kosu.

4. Možda vam se čini da samo "starije dame" nose srednju dužinu kose, ali varate se. Lepo oblikovana frzura će vam istaći crte lica. Primer super frizure koja nimalo ne podseća na fazon "stare dame" jeste Tina Fej.

Odličan izbor je i kratka šik frizura kojoj je Hale Beri već duže vreme dosledna.

Kosa kao slama: Šta nikada ne biste smele da koristite!

5. Stilista Kastin navodi još jednu vrlo važnu stvar koja se ne odnosi samo na dame sa preko 40 godina - važno je da odaberete frizuru koja ne zahteva puno vremena i truda, odnosno u kojoj ćete izgledati pristojno i kod kuće.

Ne bacajte novac na markirane stvari: 10 caka da vaša jeftina garderoba izgleda baš luksuzno!

Na primer, skroz ravne šiške preko celog čela mogu biti jako zahtevne za održavanje. Ali, ako imate vremena i živaca, samo napred. Dobićete uglađen i struktuiran izgled kakav je pre tri godine nosila Sandra Bulok.

Ili asimetričan piksi, kakav nosi Džena Elfman.

OVDE saznajte šta to jednu ženu čini damom, a drugu ne!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs