Godine ništa ne znače

Kraljice mode: Žene koje stilom prkose godinama! (FOTO)

Evo koje dame uprkos činjenici da su već uveliko u sedmoj i osmoj deceniji, imaju tako instančan smisao za modu, te su neponovljive inspiracije i ikone stila

Moda
Autor:
Kraljice mode: Žene koje stilom prkose godinama! (FOTO)
Foto: Profimedia

One su dokaz da godine apsolutno ne znače ništa!

Ulaskom u određene godine neke od najpoznatijih ikona stila nisu odustale od omiljenih odevnih komada koji su postali delom njihov modni potpis. Iako su bile prelepe u mladosti i za njihovo treće doba, moramo da priznamo da izgledaja apsolutno fantastično.

Evo koje dame uprkos činjenici da su već uveliko u sedmoj i osmoj deceniji, imaju tako instančan smisao za modu, te su neponovljive inspiracije i ikone stila:

Ajris Apfel (96)

Iako se polako bliži jednom veku po godinama, poznata američka dizajnerka enterijera i modna ikona Ajris Apfel, svojim stilom odevanja ne prestaje da oduševljava javnost. Nje život i poimanje mode rezultirali su izložbom u muzeju Metropoliten i stvaranjem dokumentarnog filma "Ajris". Upadljiva, živahna i uvek na visini modnog zadatka, ova 96-godišnja Amerikanka, koju ćete retko videti bez naočara okruglih okvira, redovno izmami osmeh. Mi je volimo i zbog njenog britkog jezika.

Nesvakidašnja životna priča Ajris Apfel (96): Više je više, a manje je dosadno!

A post shared by Iris Apfel (@iris.apfel) on

Karin Rojtfeld (63)

Ova slavna Francuskinja voli kožu od glave do pete, životinjske dezene i odevne komade koji otkrivaju noge, a njen cenjeni stil rezultirao je i dvema modnim kolekcijama stvorenim u saradnji s japanskim brendom "Uniqlo".

Bivši model i urednica francuskog izdanja magazina Vog, favorizuje čiste siluete poput tamnih modela pensil suknji, prozirnih košulja i vrtoglavo visokih potpetica, iako je zakoračila u sedmu deceniju života, a pritom dokazuje kako je pravilo odevanja u skladu s godinama danas potpuno beznačajno.

Bjanka Džeger (72)

Svojim stilom odevanja, jedna od najzanimljivijih dama fanki-disko scene, obeležila je eru ludih 70-ih. Bivša supruga Mika Džegera i u 72. godini modno intrigira. Kao nekada, ova lepotica iz Nikaragve ne odustaje od neobičnih modela odela androgene estetike, a u zimskim mesecima često ih oplemeni upečatljivim modelima kaputa i modnim detaljima.

A post shared by Bianca Jagger (@biancajagger) on

Helen Miren (72)

Zakoračivši u osmu deceniju života, britanska filmska diva Helen Miren na crvenom tepihu redovno uspeva da zaseni daleko mlađe kolegice. Njena izdanja u zavodljivim kreacijama 2016. godine, osigurala su joj mesto na listi najbolje odevenih dama prema izboru uglednog časopisa Veniti Fer.

A post shared by @helenmirren on

Ketrin Denev (74)

Vredna statusa modne ikone, francuska diva Ketrin Denev stari dostojanstveno i bez gubljenja osećaja za stil. Sa navršene 74 godine, i dalje s ponosom nosi odevne komade poput čipkastih bluza i zavodljivih modela haljina.

Linda Rodin (69)

Nekad uspešna modna stilistkinja, a danas bjuti mogul, javnost redovno oduševljava zanimljivim modnim kombinacijama koje često uključuju nekoliko efektnih komada koje vešto kombinuje sa farmericama, klasičnim košuljama i decentnim nakitom. Njeni besprekorni stajlinzi redovno se baziraju na vintage komadima, dok skupe dizajnerske krpice izbegava.

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks) on

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs