pogledajte

One su tako inspirativne: Dame koje smislom za modu uspešno prkose godinama! (FOTO)

Ideja odevanja u skladu s godinama zvanično je zastarela, a ove dame dokazuju to svakim svojim pojavljivanjem u javnosti

Moda
20:15h Autor:
One su tako inspirativne: Dame koje smislom za modu uspešno prkose godinama! (FOTO)
Bjanka Džeger, Foto: Profimedia

Ulaskom u određene godine neke od najpoznatijih ikona stila nisu odustale od omiljenih odevnih komada koji su postali delom njihov modni potpis.

Ajris Apfel

S približavanjem 100. rođendanu, poznata američka biznismenka, dizajnerka enterijera i modna ikona Ajris Apfel, svojim stilom odevanja ne prestaje da oduševljava javnost. Nje život i poimanje mode rezultirali su izložbom u muzeju Metropoliten i stvaranjem dokumentarnog filma "Iris". Upadljiva, živahna i uvek na visini modnog zadatka, ova 96- godišnja Amerikanka, koju ćete retko videti bez naočara okruglih okvira, redovno izmami osmeh.

Nesvakidašnja životna priča Ajris Apfel (96): Više je više, a manje je dosadno! (FOTO)

Karin Roitfeld

Ova slavna Francuskinja voli kožu od glave do pete, životinjske dezene i odevne komade koji otkrivaju noge, a njen cenjeni stil rezultirao je i dvema modnim kolekcijama stvorenim u saradnji s japanskim brendom "Uniqlo". Bivši model i urednica francuskog izdanja magazina Vog, favorizira čiste siluete poput tamnih modela pensil suknji, prozirnih košulja i vrtoglavo visokih potpetica, iako je zakoračila u šestu deceniju života, a pritom dokazuje kako je pravilo odevanja u skladu s godinama danas potpuno beznačajno.

Najveće muze Šanela: One su harizmatične, nežne i jake! (FOTO)

Bjanka Džeger

Svojim stilom odevanja obeležila je eru ludih 70-ih, a bivša supruga Mika Džegera i u 72. godini modno intrigira. Kao nekada, ova lepotica iz Nikaragve ne odustaje od zanimljivih modela odela androgene estetike, a u zimskim mesecima često ih oplemeni upečatljivim modelima kaputa i modnim dodacima.

Zaštitni znak moćnih i jakih žena: Neprolazno odelo i kako ga nositi ove sezone! (FOTO)

foto: Profimedia

Helen Miren

Zakoračivši u sedmu deceniju života, britanska glumačka diva Helen Miren na crvenom tepihu redovno uspeva da zaseni u pola mlađe kolegice, a njena izdanja u zavodljivim kreacijama 2016. godine, osigurala su joj mesto na listi najbolje odevenih dama prema izboru uglednog Veniti Fera.

Helen Miren: Nije odolela kokainu, volela Lijama Nisona, zbog jednog celog života žalila! (FOTO)

foto: Profimedia

Lusina Čembers

Bivša urednica britanskog izdanja magazina Vog javnost redovno intrigira šarenim kombinacijama i spajanjem naizgled nespojivih komada u avangardnom duhu.

Džejn Sejmur u 68. godini pozirala za Plejboj: Nikada se nisam osećala ovako seksi! (FOTO)

A post shared by Oshún Styles (@oshun_styles) on

Ketrin Denev

Vredna statusa modne ikone, francuska diva Ketrin Denev stari dostojanstveno i bez gubljenja osećaja za stil. S navršene 74 godine, i dalje s ponosom nosi odevne komade poput čipkastih bluza i zavodljivih modela haljina.

Afere koje su uzdrmale svet: Ljubav na skaredan način! (FOTO)

foto: Profimedia

Linda Rodin

Nekad uspešna modna stilistkinja, a danas "beauty" mogul, javnost redovno oduševljava zanimljivim modnim kombinacijama koje često uključuju nekoliko efektnih komada koje vešto kombinuje sa farmerica, klasičnim košuljama i decentnim nakitom. Njene besprekorne stajlinge redovno čine "vintage" komadi, dok skupe dizajnerske krpice izbegava.

Intervju sa Lindom Rodin: Čudesan život jedne Njujorčanke! (FOTO)

A post shared by Linda Rodin. (@lindaandwinks) on

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs