inspirativna žena

Intervju sa Lindom Rodin: Čudesan život jedne Njujorčanke! (FOTO)

Poznata stilistkinja Linda Rodin živi jedan šarenolik život, ušuškan u Njujorškom stanu sa svojom voljenom pudlom Vinki. Ona je takođe osnivač beiuty carstva pod nazivom "Rodin" - koja uključuje suva ulja za lice, parfeme i karmine - sa kojima se proslavila i napravila imperiju

Moda
09:52h Autor:
Intervju sa Lindom Rodin: Čudesan život jedne Njujorčanke! (FOTO)
Linda Rodin, Foto: Profimedia

Linda Rodin će podeliti razne priče, kao i zbog čega voli kupke, razmišljanja na temu starenja i savete za stilizovanje kose...

Објава коју дели Linda Rodin. (@lindaandwinks) дана

Kao prvo, vaša kosa je predivna...

Moja kosa je posedela kada sam imala 35 godina. I nikada je nisam farbala. Iskreno, nikada mi nije palo na pamet. Mislila sam da je lepo. Ljudi su me savetovali da se ofarbam, kako bih izgledala mlađe, ali ja sam im uvek odgovarala - Ofarbaću se, pa ću izgledati kao da imam 39, a ne 40.

Da li imate svog frizera...

Svoju kosu šišam sama i to tako što je podelim po sredini i skinem delove koji mi se ne sviđaju, koj štrče. Krajevi nisu uver ravni ali to mi ne smeta. Ionako je uvek nosim skupljenu.

Nesvakidašnja životna priča Ajris Apfel (96): Više je više, a manje je dosadno! (FOTO)

Објава коју дели Linda Rodin. (@lindaandwinks) дана

Kako je stilizujete...

Moja kosa je jako kovrdžava i na sve strane, tako da najčešće nosim konjski rep.

Saveti modne ikone Dajan von Furstenberg (70): Pravila koje svaka žena treba da zna posle tridesete! (FOTO)

Објава коју дели Linda Rodin. (@lindaandwinks) дана

Važno pitanje: kupanje ili tuširanje?

Imam predivnu tuš kabinu u svom stanu ali jednostavno više volim kupke. Tuš kabinu koristim kao ostavu...prepuna je kofera i odeće :)

Објава коју дели Linda Rodin. (@lindaandwinks) дана

Opišite nam vaš ritual kupke...

Moja pudla Vinki sedi pored mene. Istog momenta kada umočim prst u kadu, ona me gleda, a ja se trudim da nam se pogledi ne susretnu. Ako se to desi, prosto poludi i traži od mene da izađem iz kade. To je moje vreme kada se opuštam - ne čitam ništa, čak ni magazine, ne slušam muziku, ne koristim telefon. Pravim se da sam na plaži i trudim se da sve oko mene bude tiho, da bih mogla da se opustim. U kadi se osećam kao pesnik - tu sam su mi se desile najkreativnije ideje, javili najbolji odgovori, razmišljanja o tome kako bih nešto mogla da sredim drugačije u kući, i naravno dešava mi se da nešto tako genijalno, zaboravim čim izađem iz kade.

Modni saveti za žene starije od 50: Trikovi koji podmlađuju! (FOTO)

Објава коју дели Linda Rodin. (@lindaandwinks) дана

To sve zvuči vaš zanimljivo...

Moj stan je moje omiljeno mesto na planeti. Moja majka je bila društvena osoba, dok je moj otac bio samotnjak koji je voleo da sedi kod kuće i čita. Tako da sam ja postala moja majka od 9 do 17 sati, i to je vreme kada sam puna energije i uživam u komunikaciji sa ljudima, ali posle 17 sati - nemojte mi ni telefon okrenuti! Jedem večeru, uživam u čaši dobrog vina i punim kadu. Ja sam vam kao beba- hrani me, kupaj me, ljuljaj je. Onda dolaze na red imejlovi, sređivanje kuće, traženje mesto novoj biljci - uvek ima nešto. Čitam redovno Njujork tajms i gledam neku seriju/film/dokumentarac na Netfliksu. Pred spavanje volim da gledam nešto smešno, pa se trudim da završim dan sa nekom komedijom ili televizijskim skečom.

Žena od 2 i po miliona dolara: Džejn Fonda zvezda crvenog tepiha! (FOTO)

Објава коју дели Linda Rodin. (@lindaandwinks) дана

Da li Vinki spava sa vama u krevetu?

Naravno! Uglavnom sam na samoj ivici kreveta jer se on raširi kako želi.

Da li volite mirise za kuću?

U svojoj kolekciji imam tri Rodin mirisa, a jedan od njih nosim na sebi svakoga dan. Takođe, volim da njime poprskam i stan pošto uživam u tim notama.

Објава коју дели Linda Rodin. (@lindaandwinks) дана

Kako negujete lice?

Umivam se toplom vodom ujutru, stavljam Rodin ulje i kremu sa zaštitnim faktorom. Uveče, očistim lice i ponovo stavim ulje. Oduvek sam se trudila da sve pojednostavim. Kao i kada je šminka u pitanju, ne nosim puder, stavim malo korektora na mesta na kojima imam pege. Da budem iskrena, to su one staračke pege, ne one lepe :)

Ona je uspela da ukroti najvećeg zavodnika 20. veka: Ja sam se u njega zaljubila i želela da budem sa njim do kraja života! (FOTO)

Објава коју дели Linda Rodin. (@lindaandwinks) дана

I naravno, stavite karmin jarke boje...

NJih volim najviše! Kada sam imala dvadeset godina, vreme je bilo takvo da su devojke izgledale dosta prirodno - nisu se nosili takvi karmini. Kada sam napunila 50 godina, kosa mi je postala još belja i nije mi se izgledalo da izgledam "isprano." Tako se desio karmin. Sa njim se osećam kao da sam budnija. Takođe, mnogo volim i lakove za nokte jarkih boja. Gotovo neon narandžasti mi je omiljen.

Šta je sa šminkom za oči...

Maskara! Nosim je od kada sam ušla u tinejdžersko doba. Volim dosta maskare, kao što smo je nosili šezdesetih. Volela sam Tvigi i danas mislim da je to bilo jako lepo vreme i da je ona izgledala savršeno. Ali šminka na očima nije nešto što praktikujem svakoga dana, pošto znate, ja ne idem nigde ni bez velikih naočara.

Sutra puni 79 godina: Njeno telo je pravo remek delo! (FOTO)

Објава коју дели Linda Rodin. (@lindaandwinks) дана

Čak i kada ste unutra?

Imam vrtoglavice i dosta je teško kada imate takve tegobe, da menjate naočare - one za unutra i one za spolja. Svi me pitaju - Zašto nosiš naočare unutra? Odgovaram - Navikla sam.

Recite nam nešto više o svojim tetovažama...

Imam jednu na desnom ručnom zglobu i posvećena je mom nećaku Niku kada je služio vojsku u Iraku. Tetovaža koju imam na levom zglobu je posvećena mojoj starijoj sestri Kristin. Ona je umrla pre sedam godina, ali imam osećaj kao da se to desilo juče.

Kraljica mode: Inspirativni citati Dajane Vrilend, žene koja je pomerala granice (FOTO)

Објава коју дели Linda Rodin. (@lindaandwinks) дана

Žao nam je što to čujem, Linda...

Svađale smo se kao mačke celog života, nedostaje mi do ludila.

Bez čega ne idete na putovanje...

Farmerice, patike i džemper.

Omiljeni restoran u Njujorku...

Co.Pizza

Poslovni savet...

Budite svesni veće slike - tako vas ništa ne može iznenaditi.

Skriveni talenat?

Izgleda da uvek znam tačno koliko je sati, ne moram da gledam na sat.

Poznate ličnosti (70+) o seksu: Ovako izgleda strast u poznim godinama!

Vi ste singl. Šta vam se najviše dopada u takvom načinu života?

Mislim da Vinki preferira to što smo sami. Oduvek sam bila jako nezavisna osoba. Volim kada sam u vezi sa divnim i interesatnim čovekom. Jednostavno nikada nisam osećala potrebu da se udam za nekog od njih. Nikada niko nije uspeo da me ubedi. I ono što je najvažnije, nisam nikada osećala pritisak da treba da se udam. I dalje ne osećam.

Објава коју дели Linda Rodin. (@lindaandwinks) дана

Da li se osećate kao da imate 69 godina?

Kada me bole leđa. I kada se pogledam u ogledalo, zborana sam! Ali to je to. Jednom sa probala neke filere, ali to nije za mene i odustala sam. Ali iznutra, osećam se kao da imam 20.

Da li je postojao period u vašem životu kada ste se osećali prelepom?

Upravo sada! Zaista, više nego ikada, Starenje ti daje slobodu. Možete da budete šta želite. Ne moraš da praviš izgovore. Ako ne želiš da izađeš napolje, kažeš da ne želiš.

Kristi Brinkli: Žena zmaj i sa 60 godina! (FOTO)

Објава коју дели Linda Rodin. (@lindaandwinks) дана

Koji savet biste dali mlađoj "sebi"?

Upi što više možeš. Život je tako interesantan. Piši sećanja.

Hvala vam puno Linda!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs