MODA DVEHILJADITIH

MISLILI SMO DA SMO SA OVIM TRENDOVIMA ZAVRŠILI: Šta je to Y2K moda i da li se zaista vraća na velika vrata! (FOTO)

Što svaka pripadnica generacije Milenijalaca ima u svom ormanu, to većina Generacije Z sada želi da nosi na svoj način. U prevodu – upoznajte se sa Y2K modom!

Moda
Autor:
MISLILI SMO DA SMO SA OVIM TRENDOVIMA ZAVRŠILI: Šta je to Y2K moda i da li se zaista vraća na velika vrata! (FOTO)
Foto: Profimedia

Definicija Y2K mode

U pitanju je modni trend koji se oslanja na kasne devedesete i rane dvehiljadite godine. Zapravo, sam naziv Y2K označava 2000. godinu. Mislite na tadašnji izgled zvezda kao što su: Paris Hilton, Lindzi Lohan, Britni Spirs, Kristina Agilera, Misi Eliot, grupu Destiny’s Child, likove iz filmova Legally Blonde i Mean Girls.

Estetika Y2K mode

Odlikuju je pastelne boje, naročito roze. Tu je zatim veštačko krzno, koža, i šljašteći materijali. Patike na platformu, cipele na štiklu sa kaiščićima, farmerke niskog struka, majice sa natpisima, i još mnogo toga. Interesantno je jer Y2K povezuje retro vajb i tehnološki napredak.

Pošto smo prošli osnove onoga što čini i definiše Y2K modu, evo 13 predloga koji će vam pomoći da i vi postignete ovakav look.

Sjajna odeća

Iako retro, u pitanju je futuristički pristup modi u kom prednjače sjajni, metalik materijali.

Providna odeća

Već neko vreme nose se providne cipele, iliti one na kojima su delovi od plastike i PVC-a. Isto se prenosi na odeću, pa će providne pantalone i jakna u neonskoj žutoj biti sjajne za izlazak.

Džins na džins

Verovatno se većina seća čuvenog modnog momenta kada su se Britni Spirs i Džastin Timberlejk pojavili u kombinaciji sastavljenoj isključivo od džinsa. Red je da se isproba njihov pristup.

Plišana trenerka

Brend Juicy Couture bio je prepoznatljiv po ovakvim trenerkama koje su rado nosile Paris Hilton i Dženifer Lopez. Važno je da se gornji i donji deo slažu, to jest da su set.

Široke farmerke

Na ovakvim farmerkama nogavice se šire nadole, a struk je nešto niži. Isprana varijanta farmerki dodatno će biti omaž 2000-im godinama.

Mini suknja

Konkretno, u ovom slučaju misli se na ravne i uže suknje. Od materijala dolaze u obzir koža i pamuk. Uz mini suknju sve dobro ide, naročito sportska varijanta.

Kratka majica

U pitanju je majica koja otkriva stomak, ali ima kratke rukave. Da bi bila u Y2K stilu, na sebi treba da ima simpatičan detalj, sličicu, natpis ili krzno.

Rebrasti kardigan

Kežual izgled lako se može postići uz pomoć kraćeg kardigana pastelne boje i od rebrastog materijala. On najbolje izgleda kada je kraći i skroz zakopčan.

Top na vezivanje

Ovaj komad odeće naročito je bio popularan 2000-ih godina, a uz pomoć Y2K trenda doživeo je svoj comeback. Za šetnju gradom odlično ide uz bele pantalone.

„Baget” torba

Naziv je logično dobila po svom obliku, a prednost ovakve torbe jeste u tome što sve neophodno staje u nju, i komotno se nosi preko ramena.

Bandana marama

Prednost bandana marame jeste u tome što se zbog svoje veličine može nositi na nekoliko načina: oko glave, vrata, ruke, ili zavezana na torbi.

Šnalice-leptirići

Raznobojne plastične šnalice u obliku leptirića bile su obavezan ukras u kosi svake milenijalke. Osim što će pomoći pri formiranju frizure, biće sjajne za prolećne i letnje dane.

Kič asesoari

Od nakita prednjače narukvice od šarenih perlica, i minđuše u obliku voća. Naočare za sunce bi trebalo da su cele u nekoj jarkoj boji, a veća plišana gumica za kosu je obavezna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs