Neprevaziđen

VEČITI TREND KOJI SVAKA ŽENA MORA DA IMA: Nosićete ga godinama, uz sve, tokom tri godišnja doba! (FOTO)

Svaku kombinaciju čini otmenom i šik, bez obzira koji stil odevanja preferirate

Moda
Autor:
VEČITI TREND KOJI SVAKA ŽENA MORA DA IMA: Nosićete ga godinama, uz sve, tokom tri godišnja doba! (FOTO)
Foto: Profimedia

Postoje neki modni komadi koji bi trebalo da imaju svoje mesto u svakom ormaru jer pristaju baš svakom stilu i odolevaju prolaznim modnim trendovima.

Crni kaput definitivno je jedan od takvih modnih primeraka. Bilo da ga nosite preko haljine za odlazak na zabavu, uz jednostavnu kombinaciju farmerki i džempera ili vikendom preko trenerke i majice s kapuljačom za laganu šetnju do pekarne: dugi kaput u tamnoj nijansi uvek nas čini barem malo otmenim i upravo zbog toga predstavlja nezaobilazan modni klasik.

Jednom kada pronađete svoj omiljeni model, nosićete ga više godina i u različitim godišnjim dobima. Ono što se može reći s apsolutnom sigurnošću to je da crni kaput zaista nikada ne izlazi iz mode!

Šta je važno imati na umu prilikom kupovine novog omiljenog komada s potencijalom da postane pravi klasik?

Osim bezvremenske "ne-boje", posebno su važni kroj i materijal: bez obzira na godišnje doba, model s kojim je nemoguće pogrešiti je onaj koji seže bar do kolena i napravljen je od vune ili materijala koji podseća na vunu. Manje su važni detalji na reveru i način kopčanja, da li se zakopčan jednostruko ili dvostruko ili ga krasi trendi široki pojas – izgledaćete sjajno u svakom slučaju.

Mala pravila za održavanje kaputa

Kada pronađete svoj novi omiljeni kaput, postoji nekoliko jednostavnih saveta za održavanje kojih je važno pridržavati se ako želite da još dugo izgleda kao nov: nikada nemojte prepuniti džepove stvarima da se ne bi brzo izbočili i obesili, i tako kaputu dali izgled iznošenosti. Kako biste to izbegli, neki modni profesionalci preporučuju čak da se džepovi, koji su često zašiveni nakon kupovine, uopšte ne otvaraju. Na kraju sezone najbolje je odneti kaput na hemijsko čišćenje, a zatim ga sledećih meseci držati u kesi za odeću na suvom mestu.

Kako kombinovati crni kaput s različitim stajlinzima?

Dugi, pomalo oversized modeli kaputa za toplijih jesenjih dana izgledaće sjajno bez šala, a u kombinaciji s majicom na V-izrez. Ova kombinacija odlično će spojiti ležernost i eleganciju, ali i istaći dekolte.

Kada želite da izgledate otmeno, sa crnom bojom od glave do pete nemoguće je pogrešiti. Šik i pomalo mističnu energiju razbijte vrućim trendom - belim patikama, i uživajte u jednom od najboljih stajlinga.

Džemperi i kaputi za hladne sezone idu ruku pod ruku, a jedan od sjajnih stilskih trikova je prebaciti omiljeni džemper preko ramena. Ovo je vrlo jednostavno, ali tako šik i upečatljivo, a pre svega toplo rešenje.

Vuneni kaputi doslovno idu uz sve, uključujući grublje i upečatljivije materijale poput kože. Svakako isprobajte kombinaciju dugog crnog kaputa i crnih kožnih pantalona.

Dokaz da dugi crni kaput zaista ide uz sve čini kombinacija koja uključuje trenerku i patike. Uz ovaj modni klasik čak i sportska kombinacija izgleda jako šik.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs