INSPIRACIJA

PLETIVO, PLETIVO, PLETIVO: Ove šik kombinacije su udobne, tople i svako može da ih priušti! (FOTO)

Oktobarski dani su doneli temperature niže od onih koje smo očekivali i priželjkivali. U samo nekoliko dana, lagane jakne i otvorene cipele zamenili smo kaputima i čizmama. Pad temperatura često donosi i pad inspiracije kada je naše odevanje u pitanju. Razlog je to zbog kojeg vam danas donosimo novu dozu modne inspiracije za baš takva dane kada je napolju jako hladno i kada, osim što se želimo da se osećamo prijatnoi toplo, i dalje želimo da izgledamo sređeno.

Moda
Autor:
PLETIVO, PLETIVO, PLETIVO: Ove šik kombinacije su udobne, tople i svako može da ih priušti! (FOTO)
Elena Perminova, Foto: Instagram / lenaperminova

Desetak stepeni iznad nule i kiša obeležiće i naredni period što znači da je sada savršeni trenutak da iz svojih ormara izvučemo pletivo i zaronimo u svet odevnih kombinacija kojim vladaju puloveri i kardigani, pleteni kompleti i pulover haljine.

Kako izvući maksimum iz modela pletiva koji se već nalaze u vašem ormaru ili koje ćete ove sezone dodati u svoju garderobu?

Nekoliko modela pletiva biće dovoljno za pregršt različitih kombinacija za hladne jesenje i zimske dane. Među njima kao najpopularniji istaći će se predimenzionirani kardigani, puloveri i rolke u neutralnim bojama, veliki i topli šalovi, pulover haljine ali trendi kompleti od kašmira ili vune koji spajaju udoban pulover i udobne pantalone sportskog kroja ili pulover i suknju midi dužine.

Kako ćemo omiljene modele pletiva nositi na nove i zanimljive načine ove jeseni i zime?

Jedan od najpopularnijih i najefektnijih načina biće pletivo u slojevima. Odevne kombinacije koje donose pletivo od glave do pete obožavaćemo da nosimo zbog udobnosti, ali i zbog efektnog izgleda koji stvara. Poigrajte se kombinacijama kontrastnih boja, sličnih tonova ili monohromatskim izgledom.

Suptilnija od ‘pletivo od glave do pete’ kombinacije, ali jednako efektna je kombinacija dva pulovera ili pulovera i rolke koje su još pre sezonu, dve prigrlile modne trendseterke. U kombinaciji s farmericama ili midi suknjom, poslovnim ili kožnim pantalonama, pulover s drugim puloverom prebačenim preko ramena će u trenu stvoriti jako šik izgled.

Treća outfit ideja u kojoj pletivo ima glavnu ulogu zbog čega je stvorena za hladne dane je ona koja u dva modela donosi celi stajling. Naravno, reč je o kompletima od finog pletiva. Spoj kardigana, rolke ili pulovera i panalona biće izbor s kojim ne možete da pogrešite kada je reč o svakodnevnim kombinacijama. Ako tražite nešto elegantnije, tu se divni kompleti koji spajaju pulover ili rolku i suknju od finog pletiva kaoi kompleti koji donose spoj kardigana i pulover-haljine.

Osim kao dio efektnog kompleta, pulover-haljina odlično će izgledati i zasebno, uz tek nekoliko modnih dodataka i, naravno, toplu jaknu ili kaput.

Nakon četiri outfit ideje uz pomoć kojih možete stvoriti pregršt efektnih kombinacija za jesenje i zimske dane, u nastavku donosimo dodatnu dozu modne inspiracije i otkrivamo kako ove outfit ideje već nose popularne modne trendseterke!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs