MODNI SAVETI

OVAKO FRANCUSKINJE NOSE FARMERKE: Ovo je osnova dobrog stila! (FOTO)

Četiri šik načina

Moda
11:56h Autor:
OVAKO FRANCUSKINJE NOSE FARMERKE: Ovo je osnova dobrog stila! (FOTO)
Ines de la Frasanž, Foto: Profimedia

Uvek im se okrećemo kada treba smisliti neku kombinaciju koja će trajati. Farmerke su jedna od stvari koje Francuskinje nose non-stop, a pored letnjih varijacija na temu koje uključuju bele i svetlo-plave muške košulje i jesenjih sa klasičnim sakoima, u rukavu kriju još po koji trik za njihovo kombinovanje. Donosimo vam još četiri načina na koji Francuskinje uvek iznova nose svoj džins. Nema na čemu.

UZ (ŠANEL) SAKO

Ok, sako ne mora nositi legendarnu etiketu ali mora imati taj vajb. Bukle ili neki drugi materijal sa izraženom teksturom koja podseća na "Šanel kostim", zlatna dugmeta, luksuzni detalji i okrugli izrez bez revera. Ne postoji spoj koji bolje predstavlja Francuskinje: apsolutno damski komad ukombinovan sa ultimativnom ležernom ikonom.

DUŽINA DO ČLANKA + ČIZME SA DEBELOM ŠTIKLOM

Dužina na članku i lagano zvonaste nogavice u kombinaciji sa debelom stabilnom štiklom su njihov zaštitni znak, a sledeći korak jeste kombinovanje sa nekim ženstvenim pletivom (i kaišem u struku). Karirani sportski blejzer ili kaput preko ramena su uvek dobrodošli.

DENIM ON DENIM

Košulja ili teksas jakna u istom tonu čine da farmerke izgledaju poput elegantne uniforme, ali i da vizuelno izduže figuru (ne zanemarujte). Potrebna vam je i damska torba koja će celu kombinaciju dodatno upeglati, kao i obuća koja neće biti sportska - čizme, mokasine ili klasične salonke su dobra opcija.

MOKASINE (U CRNO-BELOJ KOMBINACIJI)

Ovu klasiku možete spojiti na dva načina: ili samim mokasinama ili (ove sezone) trendi komabincijom crnih mokasina i belih čarapa, a zatim je dodati u svaku prethodnu kombinaciju. Ne, nećete nikog podsetiti na Majkl Džeksona, pogotovo ukoliko se odlučite da u miks ubacite oversized trenč mantil, kaput spuštenih ramena ili neko meko ženstveno pletivo (vez na kragni je dobrodošao detalj).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs