Hoćete li ih nositi?

RUŽNE, ALI MAKSIMALNO UDOBNE: Ovaj model sandala biće apsolutni hit leta! (FOTO)

Njihova glavna prednost je neverovatna udobnost

Moda
Autor:
RUŽNE, ALI MAKSIMALNO UDOBNE: Ovaj model sandala biće apsolutni hit leta! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Trend "ružne" obuće ne pokazuje znakove posustajanja. Njegovoj velikoj popularnosti, kojoj svedočimo iz sezone u sezonu, u prilog nesumnjivo ide globalna pandemija, kao i činjenica da udobnost ima visoko mesto na listi prioriteta svetskih modnih kupaca.

I pre izbijanja globalne pandemije trend estetski neprivlačne a istovremeno udobne obuće uzeo je popriličan zamah na modnoj sceni, a u nadolazećoj letnjoj sezoni i ove godine glavnu reč će voditi modeli poput anatomskih papuča po uzoru na modele s potpisom brenda Birkenstock, ali i popularno zvane "češke" sandale na čičak.

Ovoj činjenici u prilog, osim ponude high street brendova, dovoljno govori asortiman obuće s potpisom vodećih dizajnerskih brendova današnjice.

Ako ste proteklih godina u svoju kolekciju u ormaru uvrstili model "čeških" sandala, ni ovoga leta nećete pogrešiti noseći ih, a brojni brendovi odlučili su da im podare i dostojan makeover. Njihov donedavno tanki gumeni đon postao je deblji, a kaišiće danas krase brojni zanimljivi dezeni i neretko su stvoreni od netipičnih materijala poput teksasa ili tvida.

U svetu poznatih modnih "zavisnica" najpoželjnijim modelom sandala na čičak pokazali su se modeli s potpisom francuske modne kuće Chanel, a svojim stajlinzima do sada su nebrojeno puta dokazale s kojom se lakoćom uklapaju u različite stajlinge, baš poput anatomskih natikača brenda Birkenstock.

Omražene sandale na čičak koje smo nekad gledali na nogama turista sada u ormaru imaju sve vodeće street style zvezde. Potraga za ovim tipom letnje obuće, koja se unazad nekoliko sezona stidljivo počela pojavljivati na stopalima slavnih modnih ikona, nesumnjivo će dominirati u mesecima pred nama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs