oVO NIKO NE TREBA DA NOSI

Zastareli zimski trendovi: Ovim komadima je konačno odzvonilo! (FOTO)

U 2021. ih više niko neće nositi

Moda
Autor:
Zastareli zimski trendovi: Ovim komadima je konačno odzvonilo! (FOTO)
Foto: Profimedia

Sećate se dana kada su devojke nosile farmerke sa plitkim strukom i kratke zimske jakne, bez obzira što je napolju minus? Danas se taj stari trend retko može videti, kao i mnogi drugi koji su pali u zaborav.

Tako i neki prošlogodišnji zimski trendovi koje smo obožavali, već sada padaju u zaborav, pre svega zato što nisu nimalo praktični, ne obezbeđuju nam potrebnu zaštitu od hladnoće, a pritom nam narušavaju izgled odevne kombinacije, jer retko kome dobro stoje.

1. Tedi kaputi

Kaputi od veštačkog krzna bili su totalni modni hit nekoliko sezona unazad, ali modni stručnjacii kažu da je vreme da ovaj trend ustupi mesto mnogo praktičnijim komadima. Problem je u tome što ovi kaputi nisu baš topli kao što izgledaju, osim ako su ludački skupi i izrađeni od vrhunskih materijala. Modni stručnjaci savetuju da tedi kaput radije zamenite klasičnim vunenim, dobro skrojenim kaputom koji laska vašoj figuri, a pritom vas i greje.

Ovako se oblači dobro stilizovana žena u 40-im godinama: Ovih 7 ključnih komada morate imati u garderoberu! (FOTO)

2. Uske čizme preko kolena

čizme
foto: Shuterstock

Čizme koje sežu do ili iznad kolena a koje su uske gotovo poput hulahopki godinama su popularne i bile su omiljeni zimski par obuće mnogim ženama. Najčešće su se nosile sa suknjama, haljinama i uskim farmerkama. Na njihovo mesto sada dolaze udobniji, komotniji modeli čizama.

Moda, Haljina, Čizme, Gležnjače, Jesenja moda, Žuta haljina, Žuto
foto: Shutterstock

3. Odeća bez oblika

Iako su "oversized" komadi i dalje u trendu, potrudite se da one komade koji su toliko široki da gotovo nemaju oblik, odmah izbacite iz garedobera. Ne izgledaju nimalo atraktivno, ostavljaju utisak pidžame. Radije se odlučite za oversized džempere koji ne vise, već se samo blago šire i elegantno padaju.

6 katastrofalnih grešaka: Zbog ovoga žene i u najskupljoj odeći izgledaju jeftino!

4. Džemper haljina i čizme do kolena

džemper haljina
foto: Profimedia

Ovo se odnosi na ultrkratke džemper i duks haljine u kombinaciji sa visokim čizmama. Modni stručnjaci kažu da je vreme da tokom zime zaboravimo na gole butine - mnogo poželjnija je kombinacija visokih čizama koje se "podvlače" pod toplu haljinu do ili ispod kolena.

džemper haljina
foto: Profimedia

5. Parka sa raskošnim krznom u boji

Parke sa bogatim krznom na kapuljači, a pogotovo one sa krznom u jarkim bojama, potpuno padaju u zaborav. Radije birajte klasičnu, jednobojnu parku, može i bez ikakvog krzna.

Baš ovakav kaput nose sve trendseterke ove zime: Ovo je vodeći trend sezone! (FOTO)

6. Kratki kaputi

Osim kratkih jakni, u trendu su bili i krakti kaputi. Ovi komadi osim što nemaju osnovnu funkciju - da nas lepo ugreju, teško se i kombinuju, naročito ako ste ljubitelj zimskih haljina i suknji. U svakom slučaju, mnogo je bolje izabrati dugačak kaput.

7. Tanke pamučne kape

Portret, Devojka, Zima, Kapa, šal, Sreća
foto: Shutterstock

Niti mogu da vas ugreju kada je napolju baš hladno, niti dobro stoje svakome. Sa druge strane, bogata, pufnasta vunena kapa svakome stoji odlično i savršeno greje!

Kako da nosite plisiranu suknju tokom zime poput prave trendseterke: 10 odličnih ideja! (FOTO)

8. Preširoke i prenapumpane jakne

Pravilo "što više to bolje" više ne važi kada su u pitanju jakne. Konačno ćemo reći zbogom trendu masivnih jakni, koje ne znamo ni zbog čega su tačno postale toliko popularne. Zamenite ih praktičnim modelima u svojoj pravoj veličini i nekoj lepoj boji.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs