PRAVILA DOBROG STILA

Ovako se oblači dobro stilizovana žena u 40-im godinama: Ovih 7 ključnih komada morate imati u garderoberu! (FOTO)

Ako ovo nemate, ne možete sebe nazvati ženom od stila

Moda
Autor:
Ovako se oblači dobro stilizovana žena u 40-im godinama: Ovih 7 ključnih komada morate imati  u garderoberu! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Modni stručnjaci su napravili spisak 7 komada koje svaka žena od stila mora da ima u svom garderoberu. Oni su osnova dobrog oblačenja i savršenog stajlinga.

U 20-m i 30-im godinama je dozvoljeno eksperimetisanje sa stilovima i garderobom, dok se ta pravila menjaju kada pređemo 40. godinu. Tada je pravo vreme da se okrenemo klasičnim i nešto elegantnijim komadima. Ako želite, u svakom trenutku, da budete tip top sređene, obavezno nabavite sledeće komade:

1. Crne pantalone

Dobri krojene crne pantalone će učiniti da izgledate vitkije, a lako se kombinuju u sve stilove, što ih čini idealnim komadom.

Ako imate ove pantalone, moći ćete da pravite najrazličitije kombinacije. One se slažu sa gotovo svim drugim bojama, a mogu se nositi i u ležernijim prilikama, u kombinaciji sa patikama, a jednako dobro će izgledati i u nekim svečanijim prilikama, u kombinaciji sa štiklama i košuljom ili nekom svečanijom majicom.

2. Sako

Ako jednom investirajte u dobar sako i imaćete komad koji će godinama biti aktuelan. Sako je jedan od onih komada koji nikad neće izaći iz mode.

3. Crna majica

Kvalitetna crna majica uvek mora da se nalazi u vašem garderoberu. Takođe, se može nositi u bezbroj prilika. Klasična je, sakriva kilograme viška na stomaku, a crna boja odlično stoji svima. Može se nositi samostalno ili ispod sakoa ili kožne jakne.

4. Kožna jakna

Bez dileme je jakna koja će uvek biti u trendu. Svakom stajlingu da zanimljivu notu, pa je vredi imati.

5. Crna torba

Izbor modela i veličine zavisi od vašeg ukusa i stila, ali važno je da materijal bude kvalitetan i izdržljiv. Sa torbom u ovoj boji nema greške. Nosi ćete je godinama i u mnogim prilikama.

6. Crne patike

Patike više nisu rezervisane samo za teretanu, one su sad modni detalj, zato je poželjno imati jedne zanimljive. Kako biste ih lako kombinovali najbolje bi bilo da one budu u crnoj, krem ili beloj boji.

7. Duboke čizme

Kvalitetne kožne čizme, bez previše detalja su osnova dobrog stajlinga. Mogu se nositi uz suknje, haljine, pantalone... Prilagođavaju se i ležernijim i elegantnijim kombinacijama bez problema. Baš kao i patike i čizme birajte u nekoj neutralnoj boji kako biste ih lakše kombinovali.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs