MIJA KNEŽEVIĆ

NE PODNOSI ŠMINKU, SVOJU DIVLJU KOSU NIKADA NE PEGLA: Stil ove SRPKINJE oduševljava godinama sve modne kritičare! (FOTO)

Modni stil je nešto što se stiče godinama. Mogli bismo zaključiti da imati dobar stil zapravo znači puno komponenti koje se na kraju spoje u jednu, a to je vaša ličnost. Biti kreativan ne znači nužno ne pratiti modne trendove ili ih bojkotovati već u moru izbora pronaći ono što odgovara vama i vašoj ličnpsti i to kombinovati na specifičan način.

Moda
Autor:
NE PODNOSI ŠMINKU, SVOJU DIVLJU KOSU NIKADA NE PEGLA: Stil ove SRPKINJE oduševljava godinama sve modne kritičare! (FOTO)
Mija Knežević, Foto: Profimedia

Zbog prevelikog uticaja modnog marketinga, ali i brojnih društvenih mreža koje nameću trendove, često nam se čini kako dosta ljudi izgleda isto jer slepo prate trendove. Ali, ne pratiti trend ne znači da niste dovoljno kul, nego je samo stvar vašeg odabira da li se nešto uklapa ili ne u vaš liči stil.

Kakav ćemo imati stil zavisi od više faktora. Name, životni stil i posao nam često diktiraju odevanje pa se u tom smislu i gradimo. Ako se neko bavi poslom koji zahteva određeni dres kod sigurno će to uticati na sadržaj ormara. Dok, s druge strane oni koji se bave kreativnim poslovima imaće više slobode u kreiranju odevnih kombinacija. Ali, ne znači nužno imati dobar stil, ako nosimo šarene kombinacije. Imati stila značilo bi da se dobro osećamo u onome što nosimo i da ta sigurnost i energija pršte iz naše pojave. Koje trendove ćete usvojiti ostaje na vama, ali trendovi zasigurno nisu merilo nečijeg stila.

Kada bismo mogli izabrati osobu s društvenih mreža koja ima poseban stil, izdvojili bismo našu Miju Knežević. Oni koji su pratili razvoj street style kulture sigurno znaju za ovu IT devojku koja je u počecima street style fotografije bila na svim platformama. Mija ima originalni stil, verna je svom ukusu i pomno bira svaki komad bez obzira da li je reč o trendu. Njen stil bismo mogli da opišemo kao kombinaciju svega po malo, ali na specifično prepoznatljiv način. Ona vešto kombinuje nosive i glamurozne komade kako bi završni utisak bio savršen. Mija je verna modnim kućama, ali i manjim brendovima koje preferira. U poslednje vreme je viđamo u kombinacijama francuske kuće Potou i JW Andersona.

Na njenom Instagram profilu često možemo naići na modne kritike upućene današnjoj estetici, a ovo se posebno odnosi na slepo praćenje trendova. Mija je kombinacija klasike i modernog, vešto koketira s modom i na kraju uvek izazove reakciju. Koji god stil da preferirate, njene kombinacije će vam se sigurno svideti.

Kada govorimo o stilu, on je zapravo vrsta kreativnosti i svaka osoba prvenstveno treba biti neopterećena da bi se modno izrazila. Iako Mia već godinama živi u Njujorku, gradu u kojem se mnogo jednostavnije kreativno izraziti, to ne znači da trebate da budete opterećeni predrasudama jer samo unutrašnja sloboda će istaći talent. Imati stila, značilo bi biti talentovan, ali ne u smislu slaganja kombinacija, nego u smislu slobode i neopterećenosti društvenim normama. Živeti svoj stil, imati svoj film i dobro se osećati je zapravo put za izgradnju interesantnig i prepoznatljivpg stila.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs