Savršeno telo

Vitka linija za 2 minuta: Ovih 10 modnih trikova daju neverovatan rezultat!

Osnovno što treba da znate je da tamnu boju stavljate na sve što želite da prekrijete, a svetlu na ono što želite da istaknete

Moda
Autor:
Vitka linija za 2 minuta: Ovih 10 modnih trikova daju neverovatan rezultat!
Foto: Shutterstock

Nije moguće da baš uvek budemo u savršenoj formi, ali postoji nekoliko situacija kada možemo da izgledamo sjajno u samo nekoliko minuta.

1. Birajte odgovarajuću odeću

Kako bi vam noge izgledale duže, a telo uže treba da nosite cipele u boji sličnoj boji vaše kože. Dakle, bež, svetlo braon ili koja god boja da je slična vašem tenu će vizuelno izdužiti vaše noge. Ako nosite pantalone, birajte cipele u boji pantalona. Takođe, izbegavajte cipele koje imaju kaiš koji ide oko zgloba, jer one čini da izgledate niži nego što jeste.

2. Otarasite se premale i prevelike odeće

Ne kupujte stvari koje su vam premale ili prevelike. Takva garderoba će samo istaći vaše nedostatke i vizuelno dodati nekoliko kilograma. Vaša kombinacija treba savršeno da vam stoji i ističe vaše vrline, dok uspešno krije sve mane.

3. Pravilno držanje

Prava leđa mogu da učine da svaka žena izgleda savršeno, ali i da vam struk izgleda tanje. Zbog toga je pogrbljenost loša navika, jer ne samo da vas čini nižim i debljim, već prouzrokuje zdravstvene probleme.

Bonton oblačenja: Ova pravila morate znati kako biste uvek izgledali besprekorno!

foto: Shutterstock

4. Naučite osnove konturisanja

Konturisanje čini vaše lice oštrijim i može čak i da sakrije podvaljak. Samo treba da naučite da se pravilno igrate svetlim i tamnim tonovima. Osnovno što treba da znate je da tamnu boju stavljate na sve što želite da prekrijete, a svetlu na ono što želite da istaknete.

Takođe je bitan redosled nanošenja. Prvo, koristite hajlajter, a onda bronzer. Naravno, ne zaboravite da dobro izjednačite prelaze. Koristite boje oprazno, na primer, crveni karmin ističe bradu i linije vilice.

5. Tamnija koža

Što je vaša koža tamnija, to su višak kilograma i celulut manje vidljivi. Najbolja altrernativa sunčanju su kreme za samopotamnjivanje, ali tu morate da znate neka pravila:

Očistite kožu i odradite detaljan piling. Onda namažite kožu hidratantnom kremom. Ako imate suvu kožu umesto pilinga možete koristiti sunđer za tuširanje. Bitno je da pre nanošenja kreme za samopotamnjivanje dobro hidrirate kožu, a posebno obratite pažnju na kolena i laktove.

6. Birajte prave materijale

Na kupujte odeću od tvrdih materijala ili preusku odeću. Izbegavajte kockaste siluete i oštre ivice jer oni odvlače pažnju na problematične delove. Kako biste prekrili sve nedostatke birajte odeću od fleksibilnih materijala.

Tanji bokovi uz pomoć garderobe: Nabavite ove komade što pre!

foto: Shutterstock

7. Birajte prave dodatke

Uske ešarpe i rolke mogu da unište celu sliku. Najbolji način da nosite ešarpu jeste da se olabavite i prikačite pojasom. Najbolji izbor su svakako V-izraz ili okruglo sečen dekolte. Takođe, ostavite 2-3 gornja dugmeta otkopčana. Dugačke ogrlice nisu napadne, a male minđuše će izdužiti vaš vrat.

8. Ne ističite problematične regije

Ponekad, žene pokušavaju da sakriju problematične delove tela tako što ih dodatko prekrivaju. Ovo zapravo proizvodi suprotan efekat i samo privlači više pažnje. Na primer, ako ne volite kako vam kukovi izgledaju ne nosite pantalone sa velikim džepovima ili nekim detaljima. Što manje pažnje posvetite problematičnim delovima, izgledaćete bolje.

9. Konsultujte se sa frizerom

Duga kosa puna volumena može poremetiti vaš izgled. Bolje se odlučite za srednju dužinu kose ili moderni bob. Ovo će dati dužinu vašem vratu koji uglavnom zbog kose ne dolazi do izražaja. Duga kosa često zna da naglasi problematične regije.

10. Koristite steznika za oblikovanje tela

Steznici vam pomažu da izgledate tanje i fit i tako pružaju ženama mogućnost da izgledaju sjajno šta god da obuku. Pored toga, ne koriste samo ženama sa viškom kilograma već i onim koje žele da sakriju celulut ili oblikuju struk. Ali, nemojte da ih nosite previše često, čuvajte ih samo za specijlane prilike!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs