Izbegavajte ih

Modne greške zbog kojih izgledate kič i neukusno: Ovakvo oblačenje zaboravite!

Stoga, ako su vam farmerice malo šire kada ih prvi put probate, postoji rizik da će nakon nekog vremena učiniti da izgledate bezoblično

Moda
10:29h Autor:
Modne greške zbog kojih izgledate kič i neukusno: Ovakvo oblačenje zaboravite!
Foto: Shutterstock

U modnom svetu, trendovi se menjaju brzinom svetlosti iz sezone u sezonu. Dizajneri i stilisti preporučuju kombinacije različitih materijala, boja i na oko komada koji se ne mogu upariti, tako da nas više ništa ne može iznenaditi. Ipak, ako želite da budete dama od stila, neka pravila uvek morate imati na umu kako ne biste izgledali kič ili jeftino.

1. Ravne cipele sa poslovnim odelom

Ravne cipele čine da vaši članci izgledaju veći, pa vaše noge mogu izgledati kao dva stuba. Ovo je naročito neprikladno u poslovnim kombinacijama, koje treba da odišu elegancijom. Bolje se odlučite za salonke, ili bar malu štiklu.

2. Dugačka majica preko farmerica

Dugača, uska majica preko farmerica suviše će izdužiti vašu siluetu. Kombinacija sa šorcem je još neprikladnija. Bolje je da takvu majicu uvučete u farmerice. Ako to nije vaš stil, onda se odlučite za širi gornji deo.

Žene sa najviše stila na planeti: Ove trikove Francuskinje koriste za savršen izgled!

foto: Shutterstock

3. Velika torba za svečane prilike

Velika torba je univerzalna stvar. Ne samo da se uklapa u svakodnevni, već i u poslovni stil. Ipak, kada se spremate za neki svečani događaj ili izlazak u klub, odluite se za kompaktniji model.

4. Čizme do članaka sa kratkom suknjom

Čizme do članaka teško se uklapaju sa suknjama. Ova obuća vizuelno skraćuje noge. Neželjeni efekat se još i pojačava ako uz njih nosite kratku suknju. Najbolja alternativa su klasične cipele ili duboke čizme tokom zime.

5. Više širokih komada odjednom

Oni će potpuno sakriti oblik vašeg tela (struk, kukove, grudi). Ako imate snažnu želju da nosite nešto opušteno, izbalansirajte sa nečim što će istaći vašu figuru.

6. Unihopke sa šortsem

Šortsevi se tradicionalno smatraju za letnju garderobu kojoj nisu potrebi dodaci. Bolje je da ga sačuvate za odgovarajuće godišnje doba nego da ga uparite sa svetlucavim, debelim čarapama i pokvarite utisak.

Mali modni trikovi: Ovako će vaša odeća uvek izgledati skupoceno i elegantno!

foto: Shutterstock

7. Balon suknja

Ovakav tip suknje „bezbedan“ je za figuru ako je sa niskim strukom. Balon suknje sa visokim strukom izgledaju dobro samo dok stojite. Kada se krećete, stvara se utisak izbačenog stomaka, pa čak i ako ste mršavi. Kada birate garderobu, uvek imajte na umu vašu građu.

8. Velike cipele

Velike cipele izgledaju neukusno. Najbolje je kupovati cipele ujutru jer na kraju dana veše noge mogu biti umorne i otečene. Stoga će se veličina vaših cipela razlikovati od vaše prave veličine. Kao rezultat, imaćete petu koja ružno štrči.

9. Rolke

Budite veoma pažljivi kada birate ovaj tip odeće jer može da učini da vam vrat izgleda kraće, a figura četvrtasto. Izbegavajte odeću sa velikim izrezom ili nosite šal ili maramu.

10. Farmerice koje ne stoje dobro

Farmerice su sklone istezanju i opuštanju. Stoga, ako su vam farmerice malo šire kada ih prvi put probate, postoji rizik da će nakon nekog vremena učiniti da izgledate bezoblično. Zato je bolje uzeti farmerice koje su malo tesne (malo, ne za ceo broj manje) kako bi zadržale oblik vremenom.

11. Bretele od brushaltera

Bretele koje se vide uvek upadaju u oko. Zašto ih ne biste pomoću spajalice skupili na leđima? Sada možete da uživate u svom besprekornom smislu za modu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs