Jednostavni, a efektni

Mali modni trikovi: Ovako će vaša odeća uvek izgledati skupoceno i elegantno!

Međutim, postoje neke tajne koje vam mogu pomoći da popravite vaš smisao za modu i učinite da izgledate kao da ste ispali sa naslovnice časopisa Vog

Moda
10:08h Autor:
Mali modni trikovi: Ovako će vaša odeća uvek izgledati skupoceno i elegantno!
Foto: Profimedia

Ne postoji uopšteni recept kako izgledati savršeno. Ponekad čak i novac ne može pomoći kada se radi o ovom pitanju, jer sjajan izgled i kupovanje odeće u ekstravagantnim prodavnicama jesu dve različite stvari. Međutim, postoje neke tajne koje vam mogu pomoći da popravite vaš smisao za modu i učinite da izgledate kao da ste ispali sa naslovnice časopisa Vog.

10. Dajte prednost odeći svetlijih boja

Ovakve boje u kombinaciji jedna sa drugom učiniće da izgledate elegantno. Zato je kombinacija nekoliko komada u svetlim bojama (bež, na primer) dobra odluka kao želite da izgledate otmeno i skupoceno.

Savršen stil za svaku damu: Trikovi koji će učiniti da sa 35 izgledate bolje nego sa 25!

foto: Shutterstock

9. Trebalo bi da imate nekoliko osnovih odevnih komada koji su klasični

Ravno krojen kaput od kašmira u bež ili smeđoj boji, klasične farmerke, nekoliko rolki u različitim bojama, "pencil" suknja... Po pravilu, vreme i moda ne utiču na ovu odeću. Samo dodajte neki moderni aksesoar i svi će primetiti koliko imate stila.

foto: Profimedia

8. Kupujte kvalitetne aksesoare

Torbe, kaiševi, marame, šeširi i drugi aksesoari mogu učiniti čudo. Moderni aksesoar može pretvoriti pidžamu u visoku modu. Zaboravite na kopije: dobra torba nepoznatog brenda izgledaće bolje od lakirane kopije poznatog brenda.

Legendarna Koko Šanel: Ovako je govorila o savršenom stilu!

foto: Shutterstock

7. Birajte cipele u boji mesa ili jarkih boja

Klasične salonke žute, plave, crvene i boje kože uvek će izgedati dobro, bilo da su skupe ili ne.

foto: Shutterstock

6. Birajte nevidljivi donji veš

Vidljiva čipka ili cirkoni na brushalteru i vešu pravi su modni promašaj. Takođe, utisak će pokvariti i veš koji vam ne stoji dobro. Ne bi trebalo da mešate svakodnevni veš sa onim za specijalne prilike. Pravi izbor za svaki dan jesu jednostavan brushalter i veš bez šavova.

Uvek tražite broj veće: Ove odevne komade morate da kupujete u većoj veličini!

foto: Shutterstock

5. Bela odeća

Neka bela boja bude vaša glavna karakteristika vašeg celokupnog izgleda. Bele pantalone, majica ili kaput, uvek će izgledati otmeno. Bela odeća izgleda još bolje tokom zime.

foto: Shutterstock

4. Birajte odeću sa dezenom koji će učiniti da izgledate skupoceno

Klasični printovi su prošli test vremena i zauzimaju mesto iznad svih modnih trendova. Takvi dezeni izgledaju skupo i klasično čak i kada odeću kupite u običnoj prodavnici. Karirano i tufne su na listi takvih dezena.

Novac ne može da kupi stil: 10 jednostavnih i jeftinih caka za otmeni izgled!

foto: Shutterstock

3. Uključite sportski stil u vaš izgled

Današnja moda je veoma ironična. Ne ograničavajte se na određeni stil: dodajte malo sportskih elemenata elegantnim i romantičnim kombinacijama i izgledaćete sjajno - odavaćete utisak da ste prirodni i jednostavni.

foto: Profimedia

2. Nosite samo odeću koja izgleda novo i vodite računa o garderobi

Vodite računa o svojoj odeći kako bi izgledala kao nova: - Čitajte preporuke na etiketi koje se odnose na brigu o odeći. - Često i intenzivno pranje čini da tkanina izbledi i promeni oblik. Zato perite odeću na minimalnoj temperaturi i sušite na minimalnoj brzini. - Smanjite vreme pranja u veš mašini na 30 do 45 minuta. Ne zaboravite da stvari okrenete naopačke. - Osetljive stvari perite ručno, a odeću poput jakni i kaputa nosite na hemijsko čišćenje. - Rešite se otrcale, izbledele odeće. Ne nosite odeću sa flekama, već je takođe bacite. - Odmah ušijte otpalu dugmad. Koristite paru kako biste izravnjali odeću čak i kada ima dugmiće i karnere. - Ne oklevajte da potrošite novac kod obućara: stare flekice na štiklama zamenite na vreme. Vaša obuća će izgledati lepo i duže trajati. Istrošene štikle neće izgledati atraktivno: bacite ih ili popravite.

One su sve promenile: Lekcije o stilu koje su nam donele 4 dame iz serije Seks i grad!

foto: Shutterstock

1. Zamenite dugmad

Jedan od najlakših načina da učinite da vaša odeća izgleda skuplje, jeste da promenite dugmiće. Zamenite plastične dugmiće metalnim ili sedefnim. Možete čak skinuti dugmiće sa odeće koju više ne nosite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs