Štetne posledice

Nosite grudnjak pogrešne veličine: Evo zašto morate da prekinete što pre!

Ako vas leđa bole nakon običnog dana, verovatno je to znak da vaš grudnjak nije dobar

Modni saveti
Autor:
Foto: Profimedia

Nošenje pogrešne veličine grudnjaka može biti loše za vas, tvrde stručnjaci, Zato vam preporučujemo da što pre odredite svoju veličinu, a ako ne znate kako, možete pitati u bilo kojoj prodavnici donjeg veša.

 

Verovatno ne želite da patite od posledica nosenja lošeg brushaltera, a ovo je 12 koje vas očekuju ukoliko ne prestanete:

 

1. Bol

 

Najčešći znak da ne nosite odgovarajući grudnjak jeste bol grudi. Shvatite ovo ozbiljno i promenite brushalter što pre.

 

2. Bol u leđima

 

Ukoliko imate veće grudi, bol u leđima će otkriti da vam brushalter ne pruža dovoljnu podršku. Ne ignorišite signale koje vam šalje vaše telo. Ako vas leđa bole nakon običnog dana, verovatno je to znak da vaš grudnjak nije dobar.

 

3. Ramena

 

Bol u ramenima ili osećaj da nosite teren znači da vaš brushalter ne obavlja dobar posao. Dakle, ne štiti vaše grudi i ne drži ih na mestu.

 

4. Bol u vratu

 

Nemojte odmah pretpostaviti da je bol u vratu posledica gledanja u računar u nezgodnom položaju ceo dan. Obratite pažnju kada vas sve vrat boli i razmotrite da je to posledica pogrešne veličite grudnjaka.

 

5. Opuštenost

 

Ako ste mladi i primetili ste da su grudi počele da vam se vidno opuštaju, definitivno proverite veličinu brushaltera.

 

Zaboravite na plastičnu hirurgiju: Ove biljke će povećati vaše grudi na prirodan način!

foto: Profimedia

6. Blokirani limfni čvorovi

 

Ako nosite mali grudnjak to može pritisnuti osetljive limfne čvorove u grudima.

 

7. Loše držanje

 

Ako vam se učini da vaše držanje menja na loš način bez razloga vaš grudnjak je krivac! Ako vi radite posao koji bi trebalo vaš grudnjak, to će sigurno negativno uticati na vaš stav.

 

8. Promene na koži

 

Kada vam je grudnjak mali, bretele i metalni delovi će vam se sigurno urezati u kožu. Ovo vam može stvoriti neprijatne linije i proreze na predelu grudi.

 

9. Kratak dah

 

Ako vam je brushalter uzak, nećete moći da se pomerate i dišete normalno. To će uticati na protok vazduha do pluća pa će vam dah biti kratak.

 

10. Osetljivost grudi

 

Budite sigurni da nosite ispravnu veličinu grudnjaka za vežbanje. Ako ne, osetićete to odmah nakon vežbanja, a verovatno i par dana posle.

 

11. Rak dojke

 

Zapravo možete povećati rizik od raka dojke ako stalno nosite brushaltere koji su vam mali zato što sprečavaju dotok krvi.

 

(Stil.kurir.rs)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs