Analiziramo stil jedne od najvećih holivudskih zvezda u usponu

Ema Stoun: duhovita zvezda sa ozbiljnim modnim umećem

Zavoleli smo je u ''Easy A'', a onda nas je potpuno kupila u ''Crazy, Stupid Love'', da bismo se naklonili njenom talentu u Oskarom nagrađenom filmu ''Help''. Kao jedno od najsvežijih lica Holivuda, Ema Stoun, privlači pažnju svojim talentom, svojom emotivnom vezom sa kolegom Endru Garfildom, ali i svojim sjajnim osećajem za stil.
Star look
22:52h
Ema Stoun: duhovita zvezda sa ozbiljnim modnim umećem
1 / 18

Pripada onoj generaciji mladih američkih glumica koje ne igraju po holivudskim pravilima, ni kada je u pitanju ponašanje i odnos prema medijima, a ni oblačenje. Emu Stoun (Emma Stone) retko ćete naći na žutim stranicama američkih i svetskih medija, ali se, zato, o njenom stilu piše naširoko, i to od strane onih najkompetentnijih, poputVogue-a, koji ju je u novembru prošle godine uvrstio na listu najbolje obučenih dama u 2012. godini. Ema je jedna od onih devojaka koje naizgled ne mare, a opet izgledaju savršeno. Njen neopterećujući odnos prema modi i trendovima čini je specifičnom pojavom, kako na crvenom tepihu, tako i na ulicama Kalifronije i Njujorka, gde se najčešće može sresti u pratnji svog dečka Endru Garfilda (Andrew Garfield), kolege i partnera iz dva nastavka serijala fimova o Spajdermenu.

Dok je u privatnom životu fokusirana na udobnost, birajući isključivo ravnu obuću, džins, košulje i komotne blejzere ili kapute, na crvenom tepihu dopušta sebi ekstravaganciju koja odiše retro prizukom. Njen stil je savršena mešavina dekadentnih 30-ih, nežnih 50-ih i aktuelnih modnih trendova. U svakodnevnim izdanjima, najčešće bira košuljice u kombinaciji sa uskim džemperima, u school girl maniru, prateći ih oxfordicama i širokim kaputima, što svemu daje prizvuk dečačkog. Na drugoj strani, pojavljivanja pred blicevima i reflektorima Ema provodi u najnovjim komadima svetskih dizajnerskih imena. Dolce&Gabanna, Chanel, Elle Saab, Bottega Weneta, Jason Wu samo su neki od brendova koje je prošetala tokom svetske turneje povodom drugog nastavka trilogije o Spajdermenu, u kojem je igrala glavnu žensku ulogu.

Prizemnost, prirodnost, specifičan smisao za humor, prepoznatljiva boja glasa i nekonvencionalni stil oblačenja čine da pojava ove mlade, talentovane dame, čije vreme tek dolazi, deluje kao pravo osveženje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs