OLOVKU I PAPIR U RUKE

STIL KAROLINE OD MONAKA JE VEČITA INSPIRACIJA: 10 modnih zapovesti najlepše princeze! (FOTO)

Nasledila lepotu i stil od Grejs Keli.

Moda
11:05h Autor:
STIL KAROLINE OD MONAKA JE VEČITA INSPIRACIJA: 10 modnih zapovesti najlepše princeze! (FOTO)
Princeza Karolina od Monaka, Foto: Profimedia

Karolina od Monaka prava je predstavnica ove zemlje, ali je preuzela i neke stilske karakteristike starog Holivuda. Kako i ne bi, kada je najstarija ćerka čuvene Grejs Keli i Renijea III, pa joj je stil urođen. Ona i princeza Dajana svakako su preteče brojnih trendova, i ostale su sinonim za lepo odevanje.

Iako je ponekad teško da skrenemo pogled sa raskošne toalete, Karolina od Monaka oduvek je podjednaku pažnju posvećivala i detaljima. Bez ikakve sumnje, ona zna njihovu vrednost i ulogu u kreiranju sveukupnog utiska. Stoga, retke su prilike kada ne nosi nakit, naočare za sunce, ešarpe ili rukavice.

1. TRAKA ZA KOSU ILI RAJF

Iako ima mogućnost da kupuje iznova nove, postoji aksesoar kome se uvek rado vraća, a to je bela traka za kosu. Nju odlikuje satenski materijal i čvor na sredini, te je zbog toga pravi izbor za venčanja. Kao što smo naveli, pomenuta dama više puta fotografisana je sa ovim detaljem u kosi, tačnije 1987. godine tokom ležerne popodnevne šetnje, i 1989. na Kanskom festivalu. Na sreću, u današnje vreme postoji pristupačna zamena, jer se brendovi utrkuju da povrate sjaj klasicima, a ovaj je idealan izbor za letnje večeri.

2. MALA CRNA HALJINA

Ona je nezaobilazan komad svih žena od stila, a Karolina je sa svojim "malim crnim haljinama" otišla korak dalje, pa je često birala one sa neobičnim detaljima.

3.TUFNE

One su bezvremenske, sve pripadnice kraljeskih porodica ih obožavaju. A zašto? Pa zato što su šarmantne, zabavne i uvek veoma damske.

4. PRIRODNI TONOVI

Iako već dugo živimo u svetu u kojem vlada minimalizam, sigurni smo da je princeza Karolina jedna od onih žena koje su ga prigrlile i to pre više od 30 godina. Komadi u bež nijansama kao ključ dobrog stila!

5. KRUPAN NAKIT

Iako se uvek oblačila svedeno (sem u retkim prilikama kada je izlazila iz svoje zone komfora), princeza Karolina je uvek, pa i danas naginjala komadima nakita koji upadaju u oči. Velike minđuše, ogrlice sa potpisom modne kuće Šanel su posebno osamdesetih godina prošlog veka uvek bili njen izbor.

6. BLEJZER

Iako ih i dan danas nosi u svakodnevnih prilikama u svedenijoj formi, princeza Karolina je nekada svoje besprekorno sašivene sakoe ukrašavala interesantnom maramicom, ili je jednostavno dodala svoj izgledu ono nešto, kao što su u u ovom slučaju to bile - crvene rukavice.

7. CRNO - BELO

Svako u svom ormanu treba da poseduje jednu efektnu crno-belu kombinaciju kojoj uvek može da se vrati - ona nikada neće izaći iz mode, a princeza Karolina je to znala i kao mlada i danas.

8. CRVENA HALJINA

Ova boja ne leži svakoj ženi, ali ako je volite ponesite makar jednom haljinu sličnu ovoj koju je princeza Karolina ponela u mladosti. Minđuše su možda višak ali možda i ono što ovaj stajling čine tako posebnim.

9. KUPAĆI KOSTIM

Iako se u javnosti uvek pojavljuje skockana od glave do pete, princeza Karolina je na plažu odlazila uvek ležerno odevena. Uvek je radije birala kupaće kostime iz jednog dela, a mi se slažemo da oni nikada neće izaći iz mode i da savršeno prikrivaju nedostatke.

10. PRIRODNA LEPOTA

Princeza Karolina nikada nije volela jake boje kada je šminka u pitanju, a svoju kosu boje lešnika ošišanu na duži bob, nosila je godinama. Njen moto je definitivno MANJE JE VIŠE!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs