Prava formula

Kad žena napuni 40: Pravila oblačenja za zrelu damu sa stilom! (FOTO)

To što godine prolaze ne znači da u vaš garderober mora da se useli monotonija - postoji prikladna i moderna odeća za svako životno doba
Moda
12:56h Autor:
Kad žena napuni 40: Pravila oblačenja za zrelu damu sa stilom! (FOTO)
Foto: Profimedia

Kada žena pređe četrdesetu, određene stilove treba prepustiti mlađim damama i birati stvari koje vam tada više odgovaraju. Naravno, sa ovim godinama vaš stil ne prestaje, ali ga možete prilagoditi tako da izvučete na površinu sve ono najbolje na vama, a lukavo prikrijete ono na šta niste baš ponosni.

Svakako, tu su i greške koje bi trebalo zaobilaziti u širokom luku. Evo kojih 7 saveta treba da se držite kada je reč o oblačenju!

1. Prilagodite odeću građi

Krojevi koji ne odgovaraju vašem tipu građe ne može lepo da vam stoji! Birajte komade koji će naglasiti vaše adute, a ne istaći ono što svim silama želite da sakrijete!

Provokativna Irina Šajk: Crveni kombinezon samo za najsmelije dame! (FOTO)

2. Prava dužina suknje

Za dame koje su navršile četrdsetu, suknja ne treba da bude ni previše kratka, ni previše duga. U prekratkoj rizikujete da izgledate smešno, a u predugoj još starije nego što jeste. Idealna dužina suknje za vas jeste malo iznad kolena.

Heklane haljine, hit leta: Idealne za svaki dan, večernji izlazak ili plažu! (FOTO)

3. Cipele

Pravilo koje važi za žene svih uzrasta - nikada nemojte nositi neudobne i cipele sa potpeticom koju ne možete da iznesete! Odaberite visinu koja vam ne smeta i neka budu u nekoj živoj boji. Pastelne boje idealne su za proleće, a one malo smelije mogu nabaviti par u crvenoj, kraljevsko plavoj ili pink boji.

Modni detalj koji svaku ženu pretvara u nežnu damu: Obavezan ovog leta! (FOTO)

4. Idealna boja farmerki

Koliko god da ste zadovoljni linijom, u ovim godinama treba birati tamne farmerice užeg kroja.

Dame od stila ih već imaju: 7 odevnih komada koji će gospodariti letom! (FOTO)

5. Nakita taman koliko treba

Nikako ne preterujte sa šljaštećim ukrasima. Za žene u četrdesetim sasvim je dovoljna, na primer, samo velika narukvica ili efektna ogrlica. Uz velike minđuše nikako ne nosite narukvice i ogrlice, eventualno možete poneti diskretniji prsten.

Najlepše maksi haljine za leto: Udobne, moderne i omiljene poznatim damama! (FOTO)

6. Ubacite boje

To što godine prolaze ne znači da u vaš garderober mora da se useli monotonija. Jednolična garderoba uvek iste boje učiniće da izgledate starije, zato se okrenite veselim nijansama. Proleće je na vratima - nosite boju kajsije, belu, pastelno zelenu, ružičastu...

Pokretna reklama za garderobu svog muža: Obula preskupe čizme i pokrenula lavinu komentara! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

7. Obratite pažnju na grudnjak

Da bi gornji deo vašeg tela izgledao lepo, ne smete nositi bilo koji grudnjak. Budući da se grudi vremenom opuštaju i menjaju, naročito kod žena koje su rađale i dojile, neophodno je da izaberete savršen brushalter.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Potrudite se da nađete onaj u kom će vam biti udobno, a koji će ujedno i držati vaše grudi baš kako treba. Posebno obratite pažnju da vam se ne useca na leđima i ne napravi one ružne prstenčiće na leđima.

Formula večnog stila: 10 modnih zapovesti Verice Rakočević!

Dodatni saveti:

-Ne pokazujte previše

Dame u određenim godinama ne mogu da iznesu sve ono što i 20-godišnjakinje. Koliko god da vam je linija savršena, potrudite se da ne pređete granicu ukusa kada je u pitanju razgolićavanje.

- Neophodni detalji

Naočare za sunce ili vid koje savršeno odgovaraju vašem obliku lica mogu i da vas vizuelno podmlade nekoliko godina!

Zabavite se sa bojama, osvežite garderobu i budite dama sa stilom u bilo kom dobu!

Modna zakletva: Šta dama od stila nikad više neće obući kad napuni 50 godina!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs