Kreatorka otkriva

Formula večnog stila: 10 modnih zapovesti Verice Rakočević!

Nikada ne bih obula crvene cipele s visokim potpeticama, otkrila je kreatorka
Moda
14:52h Autor:
Formula večnog stila: 10 modnih zapovesti Verice Rakočević!
Foto: Kurir / Aleksandar Jovanović

Modna kreatorka Verica Rakočević, koja suvereno vlada domaćom scenom već trideset pet godina, otkrila je svojih 10 modnih zapovesti, kao i kako nalazi inspiraciju za nove kolekcije i šta po njoj svaka žena mora da ima u svom ormaru, piše Story.rs.

Između ostalog, ona je objasnila i da joj modni ukus nikada ne bi dozvolio da obuje crvene cipele s visokom štiklom i zašto je njen svakodnevni autfit "lud".

- Način života i tempo kojim jurim kroz svakodnevicu uticali su na definisanje mog stila koji bih najkraće nazvala nonšalantnim. Ne robujem trendovima, pristalica sam, a to i svojom modom poručujem, da karakter uvek mora da ide ispred onoga što nosimo. Došla sam u godine kada vrlo dobro znam da ne želim da mi ništa sputava slobodu pa ni garderoba. Moja svakodnevica pretrpana je obavezama i ne opterećujem se mnogo oko toga kakav ću utisak ostaviti, važnije mi je da se osećam udobno. Nekoliko puta desilo se čak da u jurnjavi uzmem prvu stvar koja mi dođe pod ruku. Naročito bude nezgodno kada treba da idem na neki važan događaj, a nemam mnogo vremena za razmišljanje.

Modna zakletva: Šta dama od stila nikad više neće obući kad napuni 50 godina!

- Moje oblačenje mnogi tumače kao stil koji nije primeren godinama, tako da bi se moglo reći da su sve moje svakodnevne kombinacije lude. Nisam sklona eksperimentima jer vrlo dobro znam šta mi odgovara i ne rizikujem da dođem u situaciju da se osećam nelagodno.

- Inspiracija za kolekcije nalazi se svuda oko mene, samo je pitanje trenutka kada će neka ideja dobiti primat u odnosu na bujicu koju nosi život i događaji oko nas. Neiscrpna inspiracija u modi za mene je život i sve ono što mu daje sadržaj.

Zovu je divom srpske modne scene: Odevne kombinacije Jelene Karleuše za svaku priliku! (FOTO)

- Bela košulja, crna haljina, dobar džins i pre svega pažljivo odabran veš - to je modni "must have". Meni je mnogo važnija čista kosa, negovana koža i ono što nosim ispod haljine od ostalih stvari u odevnoj kombinaciji.

- Kao i kod većine žena, cipele i tašne moji su modni fetiši, ali kao što sam rekla, dobar veš i spavaćice biram veoma pažljivo i uživam u tom šopingu više od bilo čega.

- Obavezni komadi u mom garderoberu jesu kašmirski džemperi u svim bojama i farmerke.

- Nikada ne bih obula crvene cipele s visokim potpeticama, iako Veljko kaže da je to vrlo seksi, zatim usku mini-haljinu u kombinaciji sa štiklama, veštačko krzno i fejk tašnu.

Haljina koja običnu ženu pretvara u zavodnicu: Tako jednostavna, a tako posebna! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs