Obratite pažnju

Veliko NE: Tri boje helanki koje nikad ne treba da nosite!

Ako ste pomislili da helanke koje imitiraju prirodnu boju kože mogu izgledati zanimljivo i efektno, varate se
Moda
15:44h Autor:
Veliko NE: Tri boje helanki koje nikad ne treba da nosite!
Foto: Shutterstock

Helanke su jedan od omiljenih ženskih komada, kako za toplo, tako i za hladno doba godine.

Ali, osim što su udobne i uklapaju se u najrazličitije odevne kombinacije, ovaj komad ima i svojih mana, a najveća je ona koja se odnosi na boju.

Odri Hepbern, Sofija Loren, Lejdi Dajana: Modne ikone stilizivane i na minusu! (FOTO)

Ove 3 boje helanki nikako ne treba da nosite, naročito preko zime!

1. Bele helanke

Iako mogu da izgledaju vrlo elegantno i sveže, ostavite ih u ormaru bar do leta. One su magnet za mrlje i prljavštinu i zato će tokom zime vrlo kratko ostati lepe i uredne. Za razliku od "suparničke" crne boje koja vizuelno sužava, bela boja ima potpuno suprotan efekat, pa će vašim nogama dodati koji centimetar.

Osim toga, ova boja ocrtava i najmanji detalj na vašem telu i ističe nepravilnosti, naročito celulit, a kada se rastegne, materijal često postaje providan što nikako nije lepo. Ako baš volite belu boju, bolje se odlučite za kvalitetne bele pantalone.

2. Svetlo sive helanke

I dok se razne nijanse tamnih tonova mogu uklopiti u svaki stajling, svetlo sive helanke nimalo ne laskaju vašoj figuri. Ovaj materijal vrlo brzo se prilagođava obliku vašeg tela, zbog čega postaje proziran i naborima naglašava delove tela koje ne želite da stavite u prvi plan.

Bez šivenja: Kako da od starog džempera napravite suknju! (VIDEO)

To se posebno odnosi na delove kod prepona i na zadnjici. Isto tako, na svetlo sivoj podlozi koja je osetljiva na prljavštinu, mokre mrlje postaju vrlo tamne, što nikako ne izgleda lepo ako se oznojite ili sednete na mokru klupu ili stolicu. Ako volite sivu u svetlijoj nijansi, pronađite isprane helanke koje liče na farmerke ili neke sa laganim uzorkom. Imajte u vidu da sivi donji delovi često deluju kao pidžama, pa dobro pazite kakvu nijansu birate.

3. Helanke u boji kože

Ako ste pomislili da helanke koje imitiraju prirodnu boju kože mogu izgledati zanimljivo i efektno, varate se. Osim što ćete izgledati kao da ste zaboravili da obučete pantalone, ova boja nimalo ne laska vašoj figuri, već će istaći i najsitniji nedostatak na nogama, zadnjici i kukovima. Isto tako, iako u imenu sadrži reč koža, ova boja nimalo ne liči na prirodnu boju i teksturu kože i zbog toga efekat koji stvara nikada ne izgleda lepo i prirodno.

Jedini prolaz boja kože ima ako je ukrašena zanimljivim, šarenim uzorcima.

Ovaj model farmerica će izdominirati u 2016! Da li vam se sviđa? (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs