5 tajni dobrog modnog stila najlepše žene Istoka: Sve evropske dame poslednji dinar bi dale za odeću Moze bint Naser

Šeika Moza Bint Naser je druga zakonita supruga istočnog šeika i što se mode tiče ona prati tradiciju arapskog sveta, ali istovremeno ne zaostaje za modnim svetskim trendovima

Moda
Autor:
5 tajni dobrog modnog stila najlepše žene Istoka: Sve evropske dame poslednji dinar bi dale za odeću Moze bint Naser
Foto: Profimedia

Moza bint Naser je druga zakonita žena emira Hamada bin Kalife al Tanija i može se slobodno reći da je ona jedna od najmodernijih žena Katara. Iako se pridržava skoro svih pravila odevanja propisanih u ovoj državi, Moza je toliko atraktvna da bi je rado kopirale i mnoge evropske žene.

Moza danas ima 65 godina, sedmoro dece i sedam počasnih doktorata. Baka je čak 39oro unučadi, ali njena pojava je i dalje elegantna, odmerena i veoma mladolika.

Otkrivamo 5 modnih tajni Moze bint Naser:

1. Haljine maksi dužine

Šeika Moza bint Naser, Kraljica Ranija
foto: Profimedia

Haljina do poda je jedna od najsvestranijih stvari koja treba da bude prisutna u garderobi svake žene. Omogućava vam da vizuelno izdužite svoju siluetu i učinite je vitkijom. Zamislite samo koliko će luksuzno izgledati takva dužina ne samo tokom večernjeg izlaska, već i radnim danom, jer se prelepe ženstvene haljine i sarafani danas izrađuju u različitim modelima i tkaninama.

2. Odela sa pantalonama

Šeika Moza Bint Naser Al-Misned
foto: Profimedia

"Nikada neću naći nekoga ko razume šta ja želim. Uživam da provodim vreme osmišljavajući svoje kolekcije. Ovo je moj odmor za dušu. Kad sam umoran, odem u garderobu, pregledam svoje ormare i pokušam nešto da sastavim.”

Tako se u njenom kaleidoskopu stilskih izgleda pojavila nova karakteristika - široka odela sa pantalonama. Moza abira tečne tkanine i maksimalno proširene modele, koje vizuelno izdužuju noge.

3. Naglašen struk

Šeika Moza Bint Naser Al-Misned
foto: Profimedia

Isticanje figure se ne podstiče u islamu, međutim, fokusiranje na struk se ne smatra nečim zabranjenim. Zbog toga Moza aktivno koristi ovu tehniku i bira ukrojene modele ne samo za haljine, već i za jakne. Ponekad šeika svom izgledu dodaje ne samo kaiševe, već i nakit, koji samo ulepšavaju ceo stil.

4. Monohromatski stil

Šeika Moza Bint Naser Al-Misned
foto: Profimedia

Fokus na monohromat je vizit karta najlepše žene na Istoku. Strogo pridržavanje jedne palete boja omogućava vam da izgledate uzdržano, ali istovremeno privlači poglede divljenja svojim integritetom i harmonijom. Glavna tajna koja vam omogućava da svoj izgled učinite elegantnijim je kombinacija različitih materijala. Na primer, saten i kašmir savršeno se dopunjuju u jednoj boji, naglašavajući status i odajući počast orijentalnom luksuzu.

5. Nakit

Šeika Moza Bint Naser Al-Misned
foto: Profimedia

Čini se da bi šeika svakako trebalo da ima svoju kutiju, u kojoj se čuva ogromna količina nakita. Ovo je možda tačno, ali arapska princeza radije nosi relativno skroman nakit kada izlazi. Naravno, ponekad se na Mozu mogu videti masivni dragoceni dodaci, ali oni po pravilu izgledaju samo kao kap u moru tog blistavog luksuza Istoka, na koji smo svi navikli.

Još jedan sastavni deo njenog izgleda je njen turban. Ovaj nacionalni pokrivač za glavu je obavezan za žene od kojih se traži da pokriju kosu. Uvek odgovara glavnoj odeći i omogućava vam da upotpunite izgled.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs