Moza bin Naser ima 7 dece, 7 doktorata i neverovatan život: Evo zašto za nju kažu da je vezivno tkivo i prvo lice Katara

Moza bint Naser je druga do tri supruge bivšeg emira Katara i njegova jedina javna supruga. Ona je majka trenutnog katarskog emira i za mnoge vezivno tkivo te države

Lifestyle
09:03h Autor:
Moza bin Naser ima 7 dece, 7 doktorata i neverovatan život: Evo zašto za nju kažu da je vezivno tkivo i prvo lice Katara
Foto: Profimedia

Moza bint Naser možda ima 64 godine, ali na prvi pogled ona izgleda kao da je 30 godina mlađa. Mnogi kažu da je to zato što arapkinje znaju kako pravilno da se neguju, dok naše žene rade sve suprotno.

Bilo kako bilo, Moza bint Naser je u svetu poznata kao modna ikona, žena zbog koje bi svaka od nas rado obukla kaftan, jer njoj stoji kao nijednoj drugoj.

Ko je Moza bint Naser?

Šeika Moza bint Naser
foto: Karim JAAFAR / AFP / Profimedia

Ona je druga od tri supruge bivšeg katarskog šeika i njegova jedina javna žena.

Kada je imala samo 18 godina, udala se za katarskog emira i to 1977. godine. U to vreme je bila student Univerziteta u Kataru, a zvanje diplomiranog sociologa dobila je devet godina nakon udaje.

Rodila je sedmoro dece, pet sinova i dve ćerke koje je prate u stopu i veoma su politički aktivne. Moza je nikad nije zanemarila akademsko obrazovanje. Ponosno ima i sedam doktorata, a u političkom svetu veoma je aktivna.

Za nju kažu da je najveća ljubav šeika Hamada bina Kalifa Ala Tanija, a njihov sin Tamim, iako nije prvorođeno dete katarskog vladala, proglašen je za prestolonaslednika i nosi titulu sadašnjeg emira.

Zbog toga kažu da je Moza vezivno tkivo Katara, jer je ona velika spona između bivšeg i sadašnjeg emira.

Šeika Moza bint Naser
foto: Profimedia

Pored nje, katarski emir ima još dve žene, ali Monzah se ističe kao najobrazovanija, ne samo u njihovoj kući, već i u čitavom arapskom svetu.

Ona je nekoliko puta istakla kako su za nju od svih titula najvažnija titula majke njenoj deci, dok na njenom Instagram profilu dominira borba za prava žena i dece.

Šeika Moza Bint Naser Al-Misned
foto: Profimedia

Akrivistkinja je u mnogim organizacijama, poput Arapske demokratske organizacije, Organizacije za obrazovanje, nauku i razvoj zajednice i raznih programa za pomoć deci...

U našoj galeriji pogledajte sve momente kada je Moza izdominirala na polju mode:

1 / 10 Foto: ALFAQUI / Newscom / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs