TAJNE NAJBOLJE OBUČENIH ŽENA U PEDESETIM: Saveti holivudskih stilista uz pomoć kojih ćete izgledati KAO DIVA

Godine nisu nikakva prepreka za dobar stil. Naprotiv - moda za dame u šestoj deceniji još je više šik

Moda
Autor:
TAJNE NAJBOLJE OBUČENIH ŽENA U PEDESETIM: Saveti holivudskih stilista uz pomoć kojih ćete izgledati KAO DIVA
Modni saveti za žene posle pedesete, Foto: Laurent VU / Sipa Press / Profimedia

Kada pomenemo reči "žene" i "moda" u istoj rečenici, iz nekog čudnog razloga mnogi pomisle kako su to nespojive stvari, verovatno zahvaljujući ukorenjenoj stigmi koja kaže kako žene nakon pedesete (negde i mlađe) treba da se zakopčaju do grla i zarobe u kuhinji.

Potpuno neosnovano! Moda za žene starije od 50 čak je i više šik, a stil koji neguju poznate dame koje gaze šestu deceniju (i sedmu!) daleko je sofisticiraniji i zabavniji nego što je to slučaj kod mladih dama. Neki od očiglednih primera su Sara Džesika Parker, Monika Beluči, Mišel Obama...

Kako da i vi zasijate u najboljem svetlu i obučete se perfektno nakon pedesete, otkrivaju holivudski stilisti koji oblače najpoznatije žene na svetu.

1. Vanvremenski klasici

Ne volim trendove u bilo kojem dobu. Svaki stil treba da bude vanvremenski, šik i sofisticiran. Neki od komada koje obavezno treba imati svakako su beli sako, bež bluza i crni džemper. Ti komadi nikad ne izlaze iz mode, savetuje Ešli Pruit.

2. Prefinjeni komadi nakita

Mnoge žene vole da nose velike orglice, ali meni to često izgleda jeftino i čini da stajling bude upadljiv, ali na pogrešan način. Radije se odlučite za minimalizam, savetuje stilista Endru Gelvik.

3. Moćna torba

Dodaci su sve! Osim što su funkcionalni i neophodni, oni mogu potpuno da transformišu čitav stajling. Žena koja nosi "moćnu" torbu uvek privlači pažnju, dodajte Gelvik.

4. Ne bojte se boja

Od kada sam video Džejn Fondu 2017. u ružičastoj toaleti na dodeli Emija, obožavam boje na ženama tih godina. Izgleda sofisticirano i mladalački, ali ne i nezrelo ili odvratno, kaže on.

5. Bela košulja

Stilista Negal Ali Kline tvrdi da je bela košulja savršen komad koji svaka žena treba da ima, jer izgleda uglađeno i uklapa se u baš svaki stajling.

6. Prave farmerke

Kada birate priliku, birajte tamniji džins za ozbiljnije trenutke, a svetliji za opuštenije. Kada birate model, birajte onaj koji vam dobro stoji i eventualno sakriva nedostatke, umesto onoga što je u trendu, poručuje Kline.

7. Savršene štikle

Pronađite udoban par cipela sa potpeticom i neka budu u klasičnoj boji - bež i crnoj. One idu bukvalno uz sve, savetuje Gelvik.

8. Suknja do ili ispod kolena

Koliko god da su vam noge lepe, birajte ovu dužinu, jer minići nakon pedesete deluju kao da pokušavate silom da zadržite mladost, savetuje stilista Pol Kavako.

9. Odlučite se šta ćete da naglasite

"Većina žena koje oblačim ima neki deo tela koji ne voli. Zato pažnju usmeravamo na delove na koje su ponosne. Na primer, ako ne želite da vam niko gleda u ramena, istaknite noge", kaže Gelvik.

10. Važno je šta nosite ispod odeće

Nošenje pravog intimnog veša mnogo utiče kako će stajling izgledati, veruje stilista Džulija Peri.

Sandra Bulok
foto: Profimedia

11. Večne mokasine

Možete ih nositi u svim prilikama, tako su udobne, a pritom su i večna šik klasika, tvrdi Kline.

12. Slobodno rizikujte

Žene u pedesetim obično već znaju ko su i imaju puno samopouzdanja, te žele da ostanu verne svom autentičnom stilu. Nema razloga da ne budete malo hrabre i probate nešto novo, bilo da je to print ili nova boja. Godine nisu nikakva granica, poručuje Kline.

13. Ne zaboravite dodatke

Svilena ešarpa oko vrata ili preko ramena može značajno da podigne stajling, smatra Kline.

14. Kosa je važan faktor

Uredna frizura, negovana i zdrava kosa i lepa boja prave ogromnu razliku. Ne dozvolite sebi ništa drugo, savetuje Kavako.

15. Detalji su sve

Dobar sat, uredni i negovani nokti, kvalitetan par naočara i te kako privlače pažnju, kaže Džulija Peri. Nikad, ali nikad ne zaboravljajte na detalje.

Bonus video

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs