KAD PREĐE 50. ŽENA TREBA DA ZABORAVI NA OVA 4 MODNA PRAVILA: Potpuno su zastarela i više nemaju smisla

Modna pravila koja žene preko 50 godina ne treba da poštuju često se nameću, a evo i zbog čega.

Moda
Autor:
KAD PREĐE 50. ŽENA TREBA DA ZABORAVI NA OVA 4 MODNA PRAVILA: Potpuno su zastarela i više nemaju smisla
Modna pravila koja žene preko 50 godina ne treba da poštuju, Foto: Shutterstock

Mlađim, neiskusnim devojkama koje tragaju za svojim stilom, modne greške se uvek praštaju. Međutim, čini se da se starijim ženama, posebno onim koje su prešle 50 godina svaka sitnica zamera.

Ipak, mnogo je modnih pravila koja su već odvno ostarila, a često se nameću ženama preko 50 godina.

Modna pravila za žene iznad pedesete koja su zastarela

Nosite samo diskretne boje

Žene, čak i u najzrelijoj dobi, ne trebaju izbegavati ništa, pa tako ni svetle boje. Štaviše, svetle boje mogu naglasiti ličnost, kao i u autfit uneti svetlost i energiju. Osim toga, svetla nijansa ima mogućnost istaknuti prednosti figure i evetualno prikriti njezine nedostatke ako vam je to cilj.

Stereotip da starije žene ne trebaju nositi jarke boje može biti povezan s idejom kako starija generacija treba biti konzervativnija i skromnija u svom stilu. Međutim, takve formulacije su, na našu sreću, zastarele.

Ne pokazujte kožu

Uopšteno govoreći, modno pravilo koje se odnosi na pokazivanje kože trebalo bi zvučati ovako: Pokazujem delove tela na koje sam ponosna i koje želim pokazivati. To mogu primenjivati žene u svakoj dobi. Ne postoji razlog zbog kojeg bismo se s godinama trebale početi sramiti svoje kože i svog tela. Starije žene i te kako mogu izgledati atraktivno i osećati se samopouzdano, pa zašto to ne bi i pokazale?

Izbegavate mladalački stil

"Mladalački stil" pomalo je zastareli pojam u današnjem kontekstu mode, no možemo reći da ga se opisuje kao eksperimentalan i hrabar To se može odnositi na neobične printove, nestandardne oblike i stilove, kao i dodatke koji ponekad izgledaju smelo i prkosno. Pogađate šta ćemo sledeće reći? Tako je, nema razloga da žene iznad pedesete sebi ne priušte ovaj stil jer godine ne bi trebale biti prepreka za eksperimentiranje s odećom. Bogato životno iskustvo u ovom je slučaju samo bonus.

Ne nosite visoke potpetice

Visina potpetice nema nikakve veze sa godinama - tačka. Visoke potpetice doprinose elegantnom i ženstvenom izgledu, ističu lepotu i gracioznost nogu, čine figuru vitkijom i proporcionalnijom, pa ne čudi što ih žene vole. Naravno, treba imati na umu sigurnost i udobnost, pa se slobodno odlučite za nešto puniju i udobniju potpeticu, piše ljepotaizdravlje.hr.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs