one su prosto savršene

ONE TAČNO ZNAJU KO SU, ŠTA IM STOJI, PUNE SU SAMOPOUZDANJA: Ovih 6 komada odeće ima svaka FRANCUSKINJA preko 50 godina

Francuskinje ne prestaju da se modiraju nikada, a to rade najbolje od svih!

Moda
17:31h Autor:
ONE TAČNO ZNAJU KO SU, ŠTA IM STOJI, PUNE SU SAMOPOUZDANJA: Ovih 6 komada odeće ima svaka FRANCUSKINJA preko 50 godina
Filipin Leroj Bolije, Foto: Supplied by LMK / ipa-agency.net / IPA / Profimedia

One se od malih nogu uče kako da vode računa o sebi i kako da izgledaju uglađeno u svakoj prilici. Ne odvajaju puno novca za šminku i garderobu, pre će novac dati za neki tretman lica ili tela, a što se tiče odeće, često komad poput Šanel torbe nasleđuju od bake ili mame.

One jesu najstilizovanije žene na planeti ali to samo iz jednog razloga. Drže se klasike, kupuju isključivo odeću i aksesoare koji nisu trenutno u modi, već one koje će moći godinama da nose.

Bilo da je to sako od tvida koju nosi prelepa Karolin de Magre ili gležnjače Žan Damas, pametne, uspešne i otmene Francuskinje koje su prešle pedesetunaša su večna inspiracija.

Naime, one se više ne traže, ne lutaju u stilovima i nikada ne promašuju, a pored toga dobro znaju da je sve u jednostavnosti, dobrom ukusu i pravoj meri.

U nastavku donosimo 6 modnih klasika Francuskinja uz koje ćete uvek izgledati savršeno i neverovatno šik.

1. TRENČ MANTIL

Karin Rojtfeld
foto: Profimedia

Bez obzira na to koje je godišnje doba, trenč mantil čini da svaki stajling izgleda elegantno. Francuskinje ga nose preko džempera, pantalona i čizama zimi ili bermuda i majice leti, ovaj komad je klasik kao ni jedan drugi po njihovom mišljenju.

2. GLEŽNJAČE

Žan Damas
foto: Profimedia

Dobar par gležnjača je komad u koji vredi investirati jer ćete ga nositi godinama. Možete ih kombinovati sa elegantnim odelom za izgled dostojan crvenog tepiha ili sa farmerkama za ležernije, dnevne prilike.

3. SAKO OD TVIDA

Karolin De Magre
foto: Profimedia

Tvid je luksuzna tkanina koja odmah asocira na Francuskinje i naravno Šanel. Da biste izbegli da izgleda previše "hvala ti bako", pokušajte da sako od tvida spojite sa helankama ili kožnim pantalonama.

4. PANTALONE VISOKOG STRUKA

Filipin Leroj Bolije
foto: Profimedia

Ako želite da vaš stajling bude otmeniji (ali i udobniji), ne možete pogrešiti sa parom pantalona visokog struka. Bez obzira na to da li ćete ga upariti sa blejzerom ili kožnom jaknom, izgledaće vrlo moderno, samo odaberite dobar kroj.

5. BLEJZER

Karla Bruni
foto: Profimedia

Dobro skrojeni blejzer može biti jedan od najsvestranijih komada ukoliko volite da ga nosite. Ako želite izgled Francuskinja, potražite blago predimenzionirani model i nećete pogrešiti.

6. RAVNE CIPELE

Emanuel Alt
foto: Profimedia

Najbolje potpetice koje idu uz sve? Elegantne ravne cipele. One su uvek u trendu, pa je razumljivo zašto ih Francuskinje ne izostavljaju - naročito baletanke koje su se ponovo ove godine vratile u modu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs