BIRAJTE NAJLEPŠU

10 SRPSKIH MODELA KOJI SU VLADALI SVETSKIM MODNIM PISTAMA: Koja je najlepša? (ANKETA)

One su srpski modeli svetskog glasa, a vi izaberite najlepšu

Moda
20:09h Autor:
10 SRPSKIH MODELA KOJI SU VLADALI SVETSKIM MODNIM PISTAMA: Koja je najlepša? (ANKETA)
Foto: Kurir/MarinaLopičić/Profimedia/ATA Images / Antonio Ahel

Srpska modna scena iznedrila je neke od najvećih top modela koje su harale modnim pistama širom sveta u kreacijama najprestižnijih svetskih kreatora.

Svojom lepotom i harizmom očarale su svet i šetala rame uz rame sa mnogim slavnim supermodelima.

One su ponos Srbije:

Ivana Kukrić

Ivana je osvajala svetske modne piste, noseći modele najvećih modnih kreatora poput "Valentina", "Armanija", "Versaćea", "Dolče i Gabane" i važila je za jednu od najuspešnijih srpskih modela.

Njeno lice krasilo je najprestižnije modne magazine u brojnim zemljama, kao što su "Meri Kler", američki "Maxim" i španski FXM. Ostala je upamćena i po reklami za maskaru u kojoj je bila dvojnica čuvenoj holivudskoj glumici Hale Beri. Mnogi je se sećaju i iz spota Zdravka Čolica za pesmu "Zločin i kazna".

Ivana Stanković

Ivana je takođe jedna od naših najuspešnijih supermodela. Bila je zaštitno lice Đorđa Armanija 5 godina, snimala kampanju sa Brusom Vilisom i šetala pistom rame uz rame sa Naomi Kembel, Sindi Kraford, Kejt Mos i Klaudijom Šifer.

Od svoje 16. godine radila je u inostranstvu, a najveće uspehe postigla je u periodu od 1993. do 2003. godine.

Postala je prepoznatljiva po svojoj kratkoj kosi, transformacijama i neverovatnoj energiji pred objektivom.

Nataša Vojnović

Krajem 1996. godine preko "Elit model Look-a" otišla je u Ameriku. Bila je jedna od najplaćenijih i najuspešnijih supermodela i prva Srpkinja koja je radila za "Šanel", "Karla Lagerfelda", "Balensijagu", "Dior" i "Fendi".

Neobična lepota i harizma očarali su svetske modne dizajnere, a nizala je editorijale za "Guči", "Luj Viton", "Hugo Bos", "Armani" i "Valentino".

Nataša Vojnović
foto: Kurir/Marina Lopičić

Jelena Ivanović

Krajem devedesetih bila je model na revijama čuvenih dizajnera " Iv Sen Lorana", "Đorđa Armanija", "Žan Pol Gotjea" i modne kuće "Dior".

Najveće uspehe ostvarila je 1997. i 1998. godine kada se pojavljivala na modnim revijama kuća YSL, Armani, Dior.

Anđelija Vujović

Anđelija Vujović je briljirala na modnim pistama u Srbiji i inostranstvu. Svoje dvadesete provela je na pistama u Milanu, Barseloni, Madridu, Atini, Tokiju.

Ostala je upamćena kao majstor transformacije i žena sa hiljadu lica.

Mina Cvetković

Otkrili su je agenti modne agencije "Model Scouting Office" nakon čega su je poslali u prestižnu agenciju "Women Management". Tada je započeo njen vrtoglavi uspeh.

Mina Cvetković
foto: Profimedia

Na nedelji mode u Parizu zablistala je noseći kreacije "Šanela", "Valentina", "Versaćea" i "Armanija". Bila je zaštitno lice za kampanje italijanskom modnom dizajneru Đanfranku Ferei.

Maja Latinović

Maja Latinović se tek u 18. godini na nagovor sestre prijavila na lokalni izbor za manekenke gde je osvojila drugo mesto. Tada joj je skaut iz Italije ponudio da otputuje u Milano i tako je započela njena karijera u svetu modelinga.

Nakon što je postala model prestižne modne agencije “Women” ubrzo ju je angažovao fotograf Mario Testino, pa Maja počinje da radi i za Roberta Kavalija.

Krasila je naslovnicu “Voga“ i nosila kreacije Versaćea, Ralf Lorena, Dolče i Gabane i Done Karan.

Lepotom je očarala i poznatog repera Džej Zija, te se njeno lice moglo videti i u njegovom spotu za pesmu “Change Clothes” .

Ana Mihajlović

Ana je nakon pobede na "Elite Model Look-u" 2002. godine, sa samo 15 godina, započela manekensku karijeru, a modni stručnjaci su je proglasili naslednicom slavne Žizel Budšen.

Šetala je pistama u kreacijama "Dolče i Gabane", "Balensjiage", "Živenšija", "Džon Galijana", "Prade " , Diora".

Đurđa Stojiljković

Njen vrtoglavi uspon započeo je na jednoj beogradskoj reviji gde ju je spazio italijanski modni agent. Đurđa je u svojoj debitantskoj sezoni radila više od 60 revija.

2010. godine, slikala se za Pirellijev kalendar, godinu dana kasnije, francuski magazin "Meri Kler "proglasio je za Žan Pol Gotjeovu muzu za modela godine.

Prošetala je modele najvećih modnih kreatora: Diora, Hermesa, Versaćea, Prade, Valentina, Dolče i Gabane. Radila je kampanje za kuće Živenši, Gotjea, Gianfranka Ferea, Albertu Fereti i snimala editorijale i naslovne strane za najprestižnije magazine.

Danijela Dimitrovska

"Elite model look" je iznedrio još jednu lepoticu na svetskom glasu- Danijelu Dimitrovsku. Sarađivala je sa najuticajnim imenima u svetu mode, kao što su: Vera Vang, Elie Saab, Valentino, Iv Sen Loren, Luj Vuiton, Vivijen Vestvud, Živenši i Stela Mekartni.

Slikala se za najprestižnije modne časopise: “Elle”, “Vog”, “Meri Kler“, “Glamor”.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs