srećan rođendan

DRAGANA KOSJERINA SLAVI 34. ROĐENDAN I NJENOJ PRIRODNOJ LEPOTI SVI SE DIVE: Volim što sam pravična i iskrena!

Jedna od najlepših Srpkinja danas slavi 34. rođendan

Celebrities
21:08h Autor:
DRAGANA KOSJERINA SLAVI 34. ROĐENDAN I NJENOJ PRIRODNOJ LEPOTI SVI SE DIVE: Volim što sam pravična i iskrena!
Foto: PrintscreenInstagram/DraganaKosjerina

Prelepu i elokventnu voditeljku Draganu Kosjerinu gledamo na malim ekranima punih deset godina, a publiku je odavno osvojila talentom, znanjem, sjajnom dikcijom i neodoljivim osmehom.

Danas je zaštitno lice RTS-a, a prve korake napravila je na "Sport klubu". Bila je odlučna da pokaže da nije samo lepo lice, a prelaskom na javni servis 2014. sazrela je kao novinar i dokazala svoje voditeljsko umeće. Ponosna je vlasnica diplome Fakulteta za kulturu i medije, kao i magistarske diplome na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, UNESCO katedra za kulturnu politiku i menadžment.

Vodila je veliki broj emisija različitih formata - "Nedeljno popodne", sportska emisija "Naša petorka" , muzički talent šou "Ja mogu sve", "Jutarnji program", "Olimpijsko popodne", Beovizija 3 sezone zaredom, 4 sezone šou programa "Luda noć " dok danas iščekuje nastavak snimanja kviza"Ja volim Srbiju" koji vodi u društvu Dr Neleta Karajlića i Nenada Okanovića.

Nedavno je briljirala u emisiji "Olimpijsko popodne" u tandemu sa kolegom Aleksandrom Stojanovićem, specijalnoj emisiji koja se emitovala svakog dana tokom Olimpijade u Tokiju.

Po mišljenju mnogih jedna je od najlepših srpskih voditeljki, ali i Srpkinja uopšte.

Zrači samopouzdanjem na sceni, a kako je razvila samouverenost i koliko joj pomaže u svakodnevnom životu govorila je u martu ove godine u intervjuu za Stil.

"Samopouzdanje u poslu crpim iz znanja i iz iskustva kog, na sreću, imam dovoljno. Kontinuirano radim na tome, za sve emisije se pripremam kao da sam početnik, sa jednakim žarom.

Status za koji se izborimo u poslu, može nam dati veće samopouzdanje u svakodnevici, ali smatram da niko nije apsolutno samouveren u svim životnim situacijama. U određenim okolnostima i najstabilnije osobe preispituju svoje stavove i postupke, to je normalno".

U karijeri si vodila veliki broj emisija različitih formata. Koji projekat ti je bio najveći izazov i na koji si najponosnija?

"Istina je da sam u karijeri vodila raznovrsne formate. Neki su manje, a neki više odgovarali mom senzibilitetu. Ipak, sa istom posvećenošću pristupala sam svakom zadatku i novom izazovu, bilo da treba da ustanem u četiri ujutru kako bih vodila Jutranji program ili da se pripremam za velike šou programe i festivalske emisije poput Beovizije. Ponosna sam na većinu emisija koje su bile deo mog profesionalnog razvoja i sazrevanja. Ne bih ništa menjala".

Koje svoje osobine bi želela da promeniš, a šta najviše voliš kod sebe?

"Volim što sam pravična i iskrena, zahvalna sam porodici na dobrom vaspitanju i što su me učili šta je dobra mera. Svi imaju dane kada požele da promene toliko toga, u sebi i na sebi. Međutim, važno je da povremeno pokušate da “odmerite” sebe i zapitate se: Da li bih osobu kao što sam ja sebi poželeo za prijatelja? Odgovor će vam reći na čemu treba da poradite".

Jednom prilikom si priznala da ti je dugo smetalo što su te neki svodili samo na "izgled". Kada ti je lepota bila najveći teret, a u kojm situacijama prednost?

"Prirodno je da čovek poželi da se primeti uloženi trud i poslovni rezultati. Dočekala sam prave profesionalne komplimente, one koji se ne tiču moje frizure, haljine, figure ili šminke. Odavno ne čeznem za njima. Ne volim da govorim o lepoti kao teretu. Niti mislim da je put lepih žena nužno teži. Svaki čovek sa sobom nosi svoje breme i izazove".

Kako jačaš imunitet hranom, koje namirnice su obavezne na tvom meniju?

"Dan počinjem kurkuma limunadom sa svežim đumbirom, dodam često i malo cimeta. Pažljivo uzimam suplemente, ne mislim da treba da ih biramo na svoju ruku. Trudim se da jedem zdravu hranu, dovoljno povrća i voća. Izbegavam gluten i mlečne proizvode, kontrolisano unosim crveno meso. Ne volim radikalne dijete i ne verujem u njih. Umerenost i raznovrsnost".

Na koji način održavaš formu, koje vežbe su ključ tvoje savršene linije?

"Nekad sam trenirala “sezonski” ili za određenu priliku. Sada sam usvojila redovnu fizičku aktivnost kao životni stil i uživam u tome. Dva do tri puta nedeljno treniram reformer pilates, koji svima od srca preporučujem, jer je odličan za funkcionalnost tela. Radim jogu, povremeno trčim i redovno šetam".

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs