Stabilno na štiklama

Seksi i zavodljivo na dvanesticama

Nema sumnje da ženska noga lepše izgleda na visokim potpeticama, ali usavršiti hod na njima je umetnost za sebe
Moda
05:10h
Seksi i zavodljivo na dvanesticama

Gotovo svaka žena na planeti će se složiti da su cipele sa potpeticom najbolji saveznik u osvajanju muškaraca. Takođe, na visokim potpeticama noge izgledaju duže, a pogled sa visine da je dodatno samopuzdanje i seksepil. Problem nastaje kada žena nađe savršeni par cipela sa štiklom, kupi ih i nađe se u situaciji da ne može da napravi korak u njima. Žuljevi, neizdrživi bolovi, ali i smešno geganje koje sledi se da rešiti samo vežbanjem.

Ukoliko ste navikli na ravne cipele, ne smete sebi dozvoliti da se u javnosti pojaviti u potpticama od 10 ili cm. Počnite od manjih i debljih potpetica, a kako vreme odmiče naćićete se u poziciji da se vinete na veće visine.

Kada idete na neki događaj koji se održava na travnatoj ili peskovitoj povšini, umesto štikli, izaberite udobne platforme. Štikle će samo upadati u travu ili pesak, što će dovesti do toga da izgledate kao da hodate po iglama.

Prilikom vežbanja hoda, činite male korake i oslanjajte se na petu. Hodajte polako. Trčanje u štiklama je možda išlo za rukom Keri Bredšo (Carrie Bradshaw), ali za takve poduhvate vam treba puno vremena i vežbe. Niko se nije na potpeticama rodio.

Držite noge blizu. Nemojte hodati kao sumo rvač koji juri protivnika u cilju da ga spljeska. Vežbajte najpre u svom domu, zatim oko kuće, pa tek onda krenite u pohode. Tek kada se osetite sigurno na potpeticama, bićete u poziciji da zaista zasijate u njima.

Kada bolje razmislimo, hodanje na visokim potpeticama se ne razlikuje od vožnje bicikla ili automobila. Sve ove veštine zahtevaju vežbu, praksu i opreznost.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs