Obratite pažnju

KADA I KOLIKO ŽENE SMEJU DA MASTURBIRAJU: Ako vas je bilo sramota da pitate lekara, ovde ćete naći sve odgovore

Verovali ili ne, ali ženska masturbacija je i dalje tema o kojoj se veoma retko govori, a razlog je sramota

Škola sexa
14:27h Autor:
KADA I KOLIKO ŽENE SMEJU DA MASTURBIRAJU: Ako vas je bilo sramota da pitate lekara, ovde ćete naći sve odgovore
Kada i koliko žene smeju da masturbiraju?, Foto: Shutterstock

Sve nas je šokirala tvrdnja doktora Aleksandra Miloševića da muškarci u određenim godinama ne bi smeli da mastrubiraju, pa smo se zapitali "šta je sa ženama"?

Ženska masturbacija je oduvek bila obavijena velom tajni.

Dok se muškarci hvale svojim seksualnim životom, žene najčešće o ovoj temi ćute. O zadovoljenju svojih potreba samostalno i bez partnera nikad i nikom ne govore, ali to ne znači da do toga ne sme ili da ne dolazi.

Žene se stide da priznaju koliko im zadovoljstva donosi masturbacija.

Šta je zapravo masturbacija?

Kao i kod dečaka, žensko masturbiranje se javlja u periodu adolescencije, odnosno početkom puberteta. Devojčice tada počinju da osećaju seksualne nagone, koji skoro svaki put završe ispitivanjem svoje sopstvene prirode, piše Zdravica.

Ovakav čin zadovoljstva se u religiji smatra grehom, navodeći da telo nije stvoreno za skrnavljenje. Studiji pokazuju da verujući ljudi manje upražnjavaju masturbaciju. Naime, često se bore sa osećajem griže savesti izazvanim ovim postupkom, pa se trude da izbegavaju ili uopšte ne rade ništa po pitanju sopstvenog zadovoljavanja.

Žena, Seks, Masturbacija
foto: Shutterstock

Iako i danas neke društvene strukture vole reći da masturbacija izaziva određene poremećaje i narušava zdravlje pojedinca, niti jedno relevantno istraživanje nije našlo dokaze za te tvrdnje.

Da li će neko masturbirati ili ne stvar je lične odluke; niti osobe koje masturbiraju niti osobe koje ne masturbiraju radi toga ne bi trebalo da osećaju stid, krivicu ili osećaj da rade nešto pogrešno. Stvar je personalnih potreba i želja i u skladu s tim, odluka leži u samom pojedincu.

Kako masturbirati?

Stručnjaci kažu da žene najbolje znaju kako se masturbira, jer je kod njih sve povezano sa psihičkim stanjem u kojem se nalaze. Ukoliko sebi naprave prijatnu atmosferu, oteraju loše i stresne misli – ne preostaje im ništa drugo nego da se prepuste magičnom trenutku. Većina žena uživa u igri sa svojim telom u ležećem položaju, dok neke tvrde da si najbolju zabavu prirede upravo dok sede ili stoje. Na kraju krajeva, ne treba previše razbijati glavu o ovome – već isprobati sve načine kako bi pronašli najbolji za vas.

Sprovedeno je istraživanje na institutu Master i Johnoson i to na 265 žena u dobi od 18 – 35 godina, a samo 1,5 % njih stavlja predmete u polni organ, 48% se služi ručnim metodama, a po 4% ih se zadovoljava masažom vode i pritiskanjem prepona.

Masturbiranje tokom menstruacije

Iako na prvu zvuči pomalo zapanjujuće, mnoge žene upražnjavaju blagodati samozadovoljavanja baš tokom ciklusa. Naime, prilikom orgazma se otpušta čitav niz hormona kao što su oksitocin, testosteron i estrogen što je u danima menstruacije izraženije nego obično.

Seksualni vrhunac je najbolje sredstvo pomoću kojeg ćete održati hormone izbalansirane, redukovati anksiozno stanje i poboljšati kvalitet sna. Pored toga, veoma dobro utiče na rad srca (povećava broj otkucaja), pa ono jača i pospešuje krvni pritisak. Poenta je da jedan orgazam dnevno produžava život.

Masturbiranje u trudnoći

Žensko masturbiranje je samo po sebi tematika o kojoj se ne priča dovoljno, a kada na to dodamo drugo stanje – dobili smo potpuno novi tabu. Tek poneka žena će svojoj najbližoj prijateljici priznati šta radi kada ostane sama u kući, no jako mali broj njih odluči progovoriti na temu ličnih užitaka tokom trudnoće. Kako žene samo sebe zadovoljavaju u drugom stanju?

Da li se plaše rizika da će naškoditi plodu? Baš zbog ovakvih nedoumica, mnoge se odlučuju samo na stimulaciju klitorisa, bez umetnja ikakvog predmeta ili ruke u polni organ. Mnoge buduće mame se odlučuju za samozadovoljavanje usled nagle promene hormona i viška stresa koji se mogu javiti u drugom stanju.

Žena, Seks, Masturbacija
foto: Shutterstock

Žensko masturbiranje – zanimljivosti

Osim ruke i seksualnih pomagala, koriste se i svakodnevni predmeti: vibrirajuće četkice za zube, masažeri, tuš sa jakim mlazevima vode, četke za kosu sa vibracijom itd..

Istraživanje sprovedeno u Izraelu 1976. godine nad 100 žena pokazalo je da su žene koje su ugroženije od bolesti srca imale manje orgazama.

Vrlo je važno da redovno koristite mišiće dna karlice, izvijate leđa i doživljavate kontrakcije vagine, kako bi ti delovi tela održali seksualnu funkciju koju imaju.

Studija sprovedena u Švedskoj je otkrila da čak 15 odsto ispitanih žena ne masturbira, u odnosu na 1 odsto muškaraca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs