Neverovatno

ISPRAVKA: Vibrator nije napravljen da bi lečio žensku histeriju

Demantujemo tekst objavljen dana 1.07.2022. godine pod naslovom "11 STVARI KOJE SVAKA ŽENA MORA DA ZNA O VIBRATORIMA: Nikad nećete pogoditi koje žene ih najviše koriste" u kojem se između ostalog kaže kako je vibrator napravljen da bi lečio žensku histeriju. Ove tvrdnje su netačne i tekst je sada ISPRAVLJEN

Škola sexa
10:19h Autor:
ISPRAVKA: Vibrator nije napravljen da bi lečio žensku histeriju
11 stvari koje svaka žena mora da zna o vibratorima, Foto: Shutterstock

Izvinjavamo se čitaocima i demantujemo tekst objavljen dana 1.07.2022. godine pod naslovom "11 STVARI KOJE SVAKA ŽENA MORA DA ZNA O VIBRATORIMA: Nikad nećete pogoditi koje žene ih najviše koriste" a u kojem se u prvoj stavci navodi da je vibrator "izmišljen za lečenje depresije i anksioznosti kod žena". Ova tvrdnja NIJE TAČNA a na propust nam je ukazao sajt Fakenews.rs u svojoj analizi. Tekst je sada ISPRAVLJEN.

Istina je da je vibrator izumeo britanski lekar Džozef Mortimer Granvil krajem 19. veka a njegova jedina funkcija je bila masaža različitih delova tela.

Istoričarka Rejčel Mejns u svojoj knjizi "Tehnologija orgazma" je kao teoriju, hipotezu navela da je vibrator koristio kao bi se "izlečila ženska histerija", ali joj nikad nije bila namera da to ljudi shvate kao neupitnu istinu.

Ostatak tekta prenosimo u celosti:

2. Savremeni OG vibrator je bio masažer za leđa.

Godine 1968. Hitachi Magic Vand, koji se prodaje kao "lični masažer", stigao je na police prodavnica. Iste godine, umetnica iz Njujorka Beti Dobson koristila je ovaj "masažer" na seksualno eksplicitnoj izložbi.

Godine 1975. donela je uređaj u radionice gde je učila žene kako da masturbiraju. Momci u Hitachiju nisu bili oduševljeni time, pa se sada prodaje bez ikakvog brendiranja.

3. Vibrator je dobio oblik zeca iz jednog jednostavnog razloga - nije smeo da liči na vibrator.

Vibrateks je 1984. godine izmislio seks igračku Seks i grad. Japanska kompanija je odabrala oblik zeca kako bi zaobišla pravilo koje sprečava proizvođače da prave vibratore. Prvi put je prodat u SAD 1993. godine u prodavnici Babeland u Sijetlu.

4. Za razliku od penisa, vibratori pružaju pouzdan orgazam.

Više od polovine ženske populacije koristi vibrator, ali zašto? Pouzdani su i nikada se ne umaraju sve dok imate kabl za punjenje ili sveže baterije. Druga stvar je da samo 18% žena doživljava orgazam samo od penetracije, pokazuju studije. Vibrator pruža klitorisnu stimulaciju koja je većini žena potrebna da postignu orgazam. Vibratori deluju kao instrumenti za intenzivne orgazme. Posebno za zaposlene, umorne, pod stresom ili žene sa niskim libidom, vibrator uključuje uzbuđenje mnogo brže od većine drugih sredstava.

5. Udate žene dvostruko češće koriste vibrator.

Nisu samo slobodne dame koje se prepuštaju momentima sa vibratorom. Istraživanja su pokazala da 50% udatih žena koristi vibratore. U međuvremenu, prema studiji objavljenoj u Journal of Sekual Medicine, samo 29% žena korisnica vibratora su same. Ovi brojevi mogu izgledati iznenađujuće, ali zapamtite: „Neudate žene uključuju one koje nikada nisu imale seks“, kaže Kvin. Dakle, vibratori možda nisu na radaru manje iskusnih žena. Inače, „udate žene mogu da koriste vibrator da bi zatvorile 'orgazamski jaz': činjenica da tokom seksa sa partnerom muškarci češće doživljavaju orgazam nego žene,” kaže Kvin.

6. Vibratori nisu samo za masturbaciju.

Prema istoj studiji Journal of Sekual Medicine, 80% žena i 91% muškaraca koji su koristili vibrator u nekom trenutku mogli su da uživaju u njemu sa partnerom. Vibratori su zabavan dodatak erotskoj igrici. Oni mogu biti kreativni asistenti za žene u vrhuncu kada partnerski seks to ne pruža. I, za vašu informaciju, vibracije su prijatne i za muškarce.

7. Da, vaša vagina može utrnuti od vibratora.

Međutim, utrnulost izazvana vibracijama je retka - i nije trajna. Prema Journal of Sekual Medicine, samo 11% žena je prijavilo „povremeno ukočenost” od upotrebe vibratora, ali samo 3% to oseća često. Ako doživite ovo, pokušajte da prilagodite podešavanja ili promenite ugao ili položaj vašeg vibratora i vidite da li to pomaže. Ili samo napravite kratku pauzu.

8. Korišćenje vibratora poboljšava seksualno zdravlje.

U stvari, ne postoji opasnost od prekomerne upotrebe vibratora, a žene koje redovno provode vreme sa ovim uređajem češće su išle na ginekološke preglede, pokazali su podaci studije. . Redovni ginekološki pregledi i samopregledi su važni aspekti održavanja optimalnog seksualnog zdravlja.

9. Možete testirati vibrator u javnosti. Recimo da kupite novi vibrator u prodavnici i upoznate onaj koji vam se sviđa. Kako znate da li nudi pravu stimulaciju za vaše zadovoljstvo?

Najbolji način da isprobate vibrator u javnosti je da njime dodirnete vrha nosa. Visoka koncentracija nervnih završetaka će vam dati dobru predstavu o tome kako ćete se osećati u vašim osetljivim područjima.

10. Od čega je napravljen vaš vibrator.

Kada kupujete nešto posebno, izaberite silikon u odnosu na bilo koji drugi materijal. Lako se čisti i vodootporan je. Propustljivi ili porozni materijali (kao što su tečnosti nalik želeu) mogu da sakupe prljavštinu i bakterije, koje se zatim mogu odneti u vaginu i stvoriti neravnotežu ili čak infekciju.

Bez obzira na materijal od kojeg je napravljen vibrator, redovno ga čistite da biste smanjili mogućnost infekcije. Nakon svake upotrebe, operite uređaj sapunom i vodom i poprskajte antibakterijskim sprejom. I evo šta je neverovatno: silikonski vibrator se čak može prati u mašini za pranje sudova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs