Da li ste među njima?

10 stvari koje 100 % garantuju: Vaš brak će trajati do kraja života!

Zajednički smisao za humor velika je pomoć u održavanju braka zdravim i snažnim
Ljubav i zavođenje
22:36h Autor:
10 stvari koje 100 % garantuju: Vaš brak će trajati do kraja života!
Foto: Profimedia

Bez obzira da li ste upravo izgovorili sudbonosno Da ili svoje godišnjice više ne možete da nabrojate na prste obe ruke, postoje jasni znakovi koji otkrivaju da će vaš brak opstati!

1. Komunikacija vam je fluidnaVeza u kojem oba partnera znaju kako da komuniciraju jedan s drugim čak i u teškim vremenima, predodređena je za uspeh. U zdravom braku ljudi znaju da razgovaraju o škakljivim temama kao što je dogovor oko finansija, ophođenje s članovima porodice i slično. Dobra komunikacija najvažnija je stvar.

2. Održavate prisnost u veziIako javno izražavanje nežnosti nije u prirodi svakom paru, pokazivanje osećanja pomoći će im da se dodatno zbliže i da prebrode teška vremena kada ona dođu. To su oni parovi koji su prisni, ne nužno i strastveni. Ako se drže za ruke i ljube, to je znak da su u zdravoj vezi.

3. Pravite kompromiseSposobnost da se nađete na pola puta s partnerom tokom svađe dobar je znak za vašu vezu. Odluke ne bi smele da se donose impulsivno i isključivo. Naprotiv, cilj je postići kompromis s kojim će biti zadovoljna oba partnera.

Vaš brak je čvrst kao stena: Ovo su znaci koji to potvrđuju!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

4. Isprobavate nove stvari zajednoBrak koji je uzbudljiv, svež i ispunjen novim pustolovinama ima velike šanse za uspeh. Uzbudljivosti doprinosi i sam čin planiranja novih aktivnosti, a kad ih isprobavate sa svojim partnerom, zabavljate se i stvarate nove uspomene. Isprobavanje novih stvari podsetiće vas na ono uzbuđenje upoznavanja s partnerom koje ste osećali kada ste tek počeli vezu.

5. Smejete se životu u liceZajednički smisao za humor velika je pomoć u održavanju braka zdravim i snažnim. Ima nešto vrlo katarzično u smejanju istim stvarima. Ono smanjuje stres i teskobu i preplavljuje telo endorfinom, zbog čega stvaramo pozitivne veze s drugom osobom.

6. Imate odvojene intereseZajednički interesi mogu pomoći braku, ali isto je tako važno da svaki partner ima svoje lične hobije. Odvojeni interesi omogućavaju partnerima da ostanu svoji. Isto tako, veoma je važno da druga osoba podržava vaše interese.

Psiholog Mihail Labkovski savetuje žene: Evo šta da radiš kad ti muž napravi pakao od života!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

7. Imate potpuno poverenje u svog partneraAko oba partnera čvrsto veruju svojim srcem, novcem ili decom, razvod im se sigurno neće dogoditi. Ona kaže da bez poverenja nema ni kvalitetne veze.

8. Poštujete seČesto se govori da se dobar brak gradi na temeljima komunikacije, poverenja i poštovanja. Obostrano poštovanje neophodno je za bilo koji uspešan brak, a gubitak poštovanja jasan je znak da se bliži kraj vezi.

9. Imate iste ciljeveNovac je jedan od čestih uzroka razvoda pa je veoma važno da partneri imaju sličan pogled na zarađivanje i raspolaganje finansijama. Ako oba partnera žive unutar svojih finansijskih mogućnosti, osećaće se kao da dele zajednički cilj odnosno da žive ugodno bez stresa od velikih dugova.

10. Imate slične životne navikeBrak je težak - u najboljim okolnostima. Ali, ako jedan partner ima nezdrave navike poput drogiranja ili preteranog uživanja u alkoholu, veza će značajno patiti. Upravo zato najbolje šanse za uspeh imaju oni parovi koji su emocionalno zdravi i koji znaju da se nose sa svim nevoljama koje im život nosi.

Svaki dan lažem muža, tako nam brak opstaje: Žene, nikad mu ne priznajte ovih 7 stvari!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs