Svaka čast

Vaš brak je čvrst kao stena: Ovo su znaci koji to potvrđuju!

Iskušenja mogu da dođu i prođu, ali vaša ljubav će opstati
Ljubav i zavođenje
18:10h Autor:
Vaš brak je čvrst kao stena: Ovo su znaci koji to potvrđuju!
Foto: Thinkstock

Bez obzira da li ste upravo izgovorili sudbonosno Da ili svoje godišnjice više ne možete nabrojati na prste – postoje jasni znakovi koji otkrivaju da će vaš brak opstati:

1. Komunikacija vam teče lagano

Veza u kojoj oba partnera znaju kako da komuniciraju jedan s drugim čak i u teškim vremenima predodređena je na uspeh. U zdravom braku ljudi znaju da razgovaraju o škakljivim temama kao što je dogovor oko finansija, ophođenje s članovima porodice i slično. Dobra komunikacija najvažnija je stvar, tvrdi advokat za razvode Lisa Helfend Mejer.

2. Održavate prisnost u vezi

Iako javno izražavanje nežnosti nije u prirodi svakom paru, pokazivanje osećanja pomoći će im da se dodatno zbliži i da prebrode teška vremena kada ona dođu. To su oni parovi koji su prisni, ne nužno i strastveni. Ako se drže za ruke i ljube, to je znak da su u zdravoj vezi, tvrdi Lisa Helfend Mejer.

<\/div>

3. Pravite kompromise

Sposobnost da se nađete na pola puta s partnerom tokom svađe dobar je znak za vašu vezu. Odluke se ne bi smele donositi impulsivno i isključivo. Naprotiv, cilj je postići kompromis s kojim će biti zadovoljna oba partnera.

4. Isprobavate nove stvari zajedno

Brak koji je uzbudljiv, svež te ispunjen novim pustolovinama ima velike šanse za uspeh. Uzbudljivosti doprinosi i sam čin planiranja novih aktivnosti, a kad ih isprobavate sa svojim partnerom zabavljate se i stvarate nove uspomene. Isprobavanje novih stvari podsetiće vas na ono uzbuđenje upoznavanja s partnerom koje ste osećali kada ste tek počeli da se zabavljate, tvrdi advokat za porodično pravo Ketrin Dikerson.

5. Smejete se životu u lice

Zajednički smisao za humor velika je pomoć u održavanju braka zdravim i snažnim. Ima nešto vrlo katarzično u smejanju istim stvarima. Ono smanjuje stres i teskobu te preplavljuje telo endorfinima, zbog čega stvaramo pozitivne veze s drugom osobom, kaže Ketrin Dikerson.

6. Imate odvojene interese

Zajednički interesi mogu pomoći braku, ali isto je tako važno da svaki partner ima svoje zasebne hobije. Odvojeni interesi omogućavaju partnerima da ostanu – svoji. Isto tako, izuzetno je važno da druga osoba podržava vaše interese.

<\/div>

7. Imate potpuno poverenje u svog partnera

Ako oba partnera čvrsto veruju jedno drugom i to srcem, novcem ili decom – razvod im se sigurno neće dogoditi, tvrdi advokat porodičnog prava Karolin Grimes. Ona kaže da bez poverenja nema ni kvalitetne veze.

8. Poštujete se

Često se govori da se dobar brak gradi na temeljima komunikacije, poverenja i poštovanja. Obostrano poštovanje neophodno je za bilo koji uspešan brak, tvrdi Grimes, a gubitak poštovanja jasan je znak da se bliži kraj vezi.

9. Imate iste ciljeve

Novac je jedan od čestih uzroka razvoda pa je izuzetno važno da partneri imaju sličan pogled na zarađivanje i raspolaganje finansijama. Ako oba partnera žive unutar svojih finansijskih mogućnosti, osećat će se kao da dele zajednički cilj odnosno da žive prijatno bez stresa od velikih dugova, ističe Erick N. Klein, predsednik istoimene advokatske grupe iz južne Floride.

10. Imate slične životne navike

Brak je težak u najboljim okolnostima. Ali ako jedan partner ima nezdrave navike poput drogiranja ili preteranog uživanja u alkoholu, veza će značajno patiti, kaže advokat Džesika Markham. Upravo zato najbolje šanse za uspeh imaju oni parovi koji su emocionalno zdravi i koji se znaju nositi sa svim nevoljama koje im život nosi.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs