Veza

Dozvoljene laži: 5 stvari koje smete da mu kažete, a da se ne pokajete!

Iako se na prvu čini kako je ovakvo ponašanje protivno intuiciji, stručnjaci kažu da je zapravo vrlo efikasno
Ljubav i zavođenje
14:28h Autor:
Dozvoljene laži: 5 stvari koje smete da mu kažete, a da se ne pokajete!
Foto: Thinkstock

Reči su oštre poput noža i lako mogu nauditi vezi, pogotovo ako su lažne. Međutim, postoje situacije u kojima smemo slagati partnera. Proverite koje su laži odobrili stručnjaci...

U pravu si

Ove tri male čarobne reči uvek funkcionišu kada se ne slažete s partnerom, ali i ako želite da prekinete bezveznu svađu koja ne vodi nikuda. Iako se na prvu čini kako je ovakvo ponašanje protivno intuiciji, stručnjaci kažu da je zapravo vrlo efikasno.

Izgledaš sjajno

Univerzalni odgovor na svako pitanje vezano za izgled koje vam partner postavlja zato što u se u tom trenutku oseća nesigurno. To su situacije u kojima svi samo tražimo potporu i odobravanje partnera.

Volim te više od ičega na svetu

Stručnjaci sa univerziteta DePaul ustanovili su da tip laganja koji se naziva obmanjujuća nežnost pomaže u održavanju ljubavne veze. U pitanju su veliki izlivi nežnosti koji se možda čine nerealni, ali motivišu ih stvarni osećaji koje samo pokušavamo ulepšati preteranim epitetima.

Rabin u dve reči objasnio šta je prava ljubav: Ovo će potvrditi svako ko je iskren prema sebi!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Dobro sam

Postoje situacije u kojima partnera želimo zaštititi od stresa kroz koji prolazimo jer znamo da nam on jednostavno ne može pomoći da se nosimo s tim. Psiholozi kažu da u tim situacijama možemo koristiti ovu malu belu laž.

Razumem te

Važno je podržavati svog partnera i u nekim situacijama deliti njegove emocije. Kada vam on prepričava svađu s prijateljem pokažite razumevanje za njega čak i ako se možda ne slažete s njim u potpunosti. To ne znači da ne izražavate svoje mišljenje, samo recite da razumete njegovo čak i ako nije tako.

Savet: Male bele laži ne mogu nam nauditi, ali one ozbiljne itekako mogu uticati na nas. Zato naučite kako prepoznati lažljivce i proverite koje su to najveće ljubavne laži u koje verujemo i koje nam nanose štetu.

Srpski psihoterapeut savetuje: Ako hoćete srećan brak, na ovo morate da obratite pažnju!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs