Istraživanje pokazalo

Muškarci vam nikada neće priznati: Plaše se ovakvih žena!

Muškarce jako privlače ovakve žene, ali samo dok su daleko od njih
Ljubav i zavođenje
10:30h Autor:
Muškarci vam nikada neće priznati: Plaše se ovakvih žena!
Foto: Profimedia

Iako su im žene pametnije od njih izazovne, muškarci ih se boje. Naravno, to će retko koji naglas da prizna. Naučnici su dokazali ono o čemu se već dugo šuška - ako žena radi nešto bolje od muškarca, njegov osećaj muškosti opada. Momci će rado da izađu s natprosečno inteligentnim ženama, ali za ozbiljnije veze većina će da izabere partnerke prosečne inteligencije ili čak niže od svoje. To možda čak neće da urade svesno već će ih unutrašnji poriv, i podsvesni strah od nadmoćne žene, dovesti do toga.

Uz žene iste ili niže inteligencije od svoje osećaju se superiornije i muževnije. Studiju je sprovelo troje stručnjaka sa tri univerziteta u SAD-u - Lora E. Park, Arijana F. Jang i Pol V. Istvik. Nazvali su je uticaj psihološke udaljenosti i relativne inteligencije na to koliko će muškarca privući neka žena.

Inteligencija može da se poveća: Radite ovo, bićete pametniji!

Oni su sproveli šest studija na tu temu koje su obuhvatile nekoliko stotina muškaraca. Rezultati su pokazali da ih više privlače žene pametnije od njih samih, ali samo dok su na određenoj psihološkoj udaljenosti od njih. Njih 86 odsto izjavilo je da bi rado izašli s takvim ženama. Ako je bliskost u pitanju, odnosno psihološka blizina i povezanost, tad su im draže manje pametne partnerke. To dokazuje kako se oni zapravo boje inteligentnih i sposobnih žena te im je zato draže da su s njima na određenoj distanci.

U jednom delu testiranja bili su u istoj prostoriji sa ženama i rešavali test inteligencije. Potom su naučnici na glas čitali rezultate, pa postavili muškarce nasuprot žena koje su imale bolji ili lošiji rezultat od njih. Nakon toga su morali da odgovore na nekoliko pitanja. Momci koji su sedili nasuprot inteligentnijih žena su priznali da su odmah osetili potrebu da se fizički distanciraju od nje. Takođe, priznali su, iako ih inteligentnije žene privlače i voleli bi izaći s njima, bili su manje zainteresovani za izlazak nakon što su se našli "oči u oči" s njima. Uglavnom, naučnici su zaključili da muškarce privlače žene pametnije od njih samih, ali samo dok su daleko od njih.

Kada žena prva priđe muškarcu: Jedina stvar koja frajerima pada na pamet!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs