Boja zavodnica

Muškarce osvajaju dame u crvenom

Iako nije sasvim jasno zašto dame u boji koja simbolizuje ljubav, krv i vatru će naterati partenere da više novca potroše tokom romantičnog izlaska
Ljubav i zavođenje
18:00h
Muškarce osvajaju dame u crvenom
Foto: Shutterstock

Ukoliko imate onlajn profil za zabavljanje, stavite sliku na kojoj ste u crvenom. Iako načnicima nije najjasnije zašto muškarci ovu dramatičnu boju vide kao sinonim seksepila, on im predstavlja poziv za parenje. Postoji nekoliko teorija o crvenoj boji i njenoj privlačnosti jačem polu.

U jednoj se navodi da crvena podseća na rumene obraze koji asociraju na seks. Ispitivanja, koje je sproveo Univerzitet Birtanska Kolumbija, je dokazalo da žene imaju veću potrebu za crvenom odećom tokom ovulacije, tačnije kada su spremne da ostanu u drugom stanju.

Još jedan zanimljiv podatak ovoj boji je da su muškarci spremni da potroše više novca na sastanku, ako je dama obučena u neku od crvenih ili jarko ružičastih nijansi, dokazalo je istraživanje naučnika sa njujorškog Univerziteta Ročester.

http://www.youtube.com/watch?v=Vt2YIpZWBqA
simbolika koja se vezuje za ovu boju

I dok se naučnici bave svojim radovima, nama ostaje da zavodimo u crvenom I slušamo pesme posvećene ovoj boji, poput legendarne Lady in Red.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs