Obratite pažnju

Kako uništavate sebi šansu za sreću: 5 najvećih ljubavnih laži!

Sigurno ste sami sebi barem jednom servirali neku laž o ljubavi kojom ste sabotirali svoju sreću. Evo u šta treba da prestanete da verujete
Ljubav i zavođenje
10:34h Autor:
Kako uništavate sebi šansu za sreću: 5 najvećih ljubavnih laži!
Foto: Shutterstock

Bez obzira na to da li ste sami ili u vezi, sigurno ste sami sebi barem jednom "servirali" neku laž o ljubavi kojom ste sebi sabotirali sreću. U nastavku vam donosimo one najveće u koje morate da prestanete da verujete kako biste ostvarili kvalitetan ljubavni odnos:

1. Ne zaslužujem bolje

Ovakvo razmišljanje može da vas spreči da izađete iz odnosa koji ne valja i koji vas ne usrećuje. Ljudi koji veruju u ovu laž često trpe u vezama i brakovima.

Baš kad krene nabolje, on se udalji: Muškarci se povlače iz ova dva razloga!

2. Ljubav nije za mene

Osećaj da je svima drugima suđena ljubav, ali ne i vama je česta pojava. Nakon neuspešnih veza skloni smo da razmišljamo na ovaj način, ali time sebi uskraćujemo mogućnost da zaista budemo srećni. Možda ste sada sami, ali to više govori o vašoj životnoj situaciji u ovom trenutku nego o vama.

3. Znam da moja veza ne valja, ali sve je bolje od toga da nemam nikoga

Mnogi veruju da je normalno ostati s pogrešnom osobom dok ne naiđe ona prava. Prestanite da verujete u ovu laž jer biste zbog nje mogli da završite s muškarcem koji nije za vas. U ljubavi treba da rizikujete i da za sebe želite samo najbolje.

Zabranjena ljubav: Ispovest moderne Lolite (17) koja je spavala sa profesorom (40)!

4. To mora da bude ljubav na prvi pogled

Neki na prvi sastanak dolaze s unapred određenim kriterijumima i očekuju instant hemiju. Ako varnice odmah ne sevnu, ne žele da nastave dalje. To je velika greška jer hemiji ponekad treba vremena da se razvije i uz ovakav način razmišljanja možda ćete od sebe da odgurnete dobrog čoveka. Takođe, veza ne sme da se bazira isključivo na hemiji, ako u njoj fale vitalni kvaliteti ona je osuđena na propast.

5. Ne želim da razmišljam o ovom problemu, sve će se srediti samo od sebe

Nažalost, to se neće dogoditi. Nijedan problem koji gurnemo pod tepih neće da nestane, nego će se vratiti kada to najmanje očekujemo. Ako ste zabrinuti zbog stvari koje ne valjaju u vašem odnosu s partnerom, ignorisanje problema samo će da odloži ono neizbežno – suočavanje s njima.

Drevna veština privlačenja ljubavi: 7 tajni koje garantuju uspeh!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs