Vredi probati

Kako da ga naterate da juri za vama: Kvarne ženske igre koje muškarca bacaju na kolena!

Nakon dugog radnog dana i stotinu obavljenih sitnica, teško je koncentrisati se na nežni i obazriv govor prema partneru. Stručnjaci savetuju da se u svakodnevnom odnošenju poslužite ovim trikovima
Ljubav i zavođenje
21:08h Autor:
Foto: Thinkstock

Nedostatak komunikacije je glavni krivac za brojne svađe i raskide u vezama i brakovima. Nakon dugog radnog dana i stotinu obavljenih sitnica, teško je koncentrisati se na nežni i obazriv govor prema partneru. Stručnjaci savetuju da se u svakodnevnom odnošenju poslužite ovim trikovima:

1. Molim i hvala

Možda zvuči staromodno, ali reči "molim" i "hvala" otvaraju većinu vrata u komunikaciji. Niko ne voli kada mu neko naređuje, pa i molbe za obavljanjem neke aktivnosti – npr. iznošenjem smeća – bolje prolaze kad su formulisane na ljubazan način i bez frustriranih tonova.

Ljubav na duge staze: Ovih 10 stvari ljudi u srećnim vezama rade drugačije!

"Partner će bolje da reaguje na vašu molbu ako stavite ruku na njegovu ruku ili rame. Muškarci reaguju na dodir",otkriva bračni savetnik Toni Kolman iz Virdžinije. Dodatan uspeh postići ćete ako mu zahvalite nakon svake obavljene aktivnosti.

2. Pokažite svojim primerom

Žene imaju veliki problem s neurednošću svojih partnera koji po podu ostavljaju prljave čarape i mokre peškire, a po kuhinjskim površinama prazne boce i ostatke hrane. Umesto zajedljivog prigovaranja, stručnjaci savetuju da svojoj snažnijoj polovini pokažete šta želite od njega.

Da li je sjajan u seksu: Otkrijte da li može da vas zadovolji!

"Muškarci vole da obavljaju zadatke i da ispunjavaju unapred zacrtane ciljeve", tvrdi njujorški psihijatar Džonatan Alpert. Pomirite se da vi i vaš dragi imate drugačije estetske vrednosti i da je nešto vama svinjac, a njemu sasvim prihvatljivo. Priđite neurednoj površini i odgovarajućim sredstvom za čišćenje pokažite mu šta vi obično uradite s mrvicama od hleba ili mrljama od umaka.

3. Iskreno priznajte svoje želje

Ne pretpostavljajte da je muškarcima jasno zašto tražite od njih da nose torbe ili da pomeraju kauč s jedne na drugu stranu. Naprotiv, objasnite im da su to aktivnosti koje zahtevaju snagu i fizičku izdržljivost koju vi nemate. Stručnjaci savetuju da jasno izrazite svoje želje i da će muškarac potom ostvariti tu želju iz saosećanja. Suzdržite se od glumljenja kako vam je teško da nosite težak teret, umesto toga budite iskreni, pa će i vaš muškarac da reaguje na pravilan način.

Fatalna zavodnica: Žena kojoj nijedan muškarac ne može da odoli!

4. Nagradite dobro ponašanje

"Nakon uspešnog obavljanja nekog zadatka, nagradite supruga nečime u čemu ćete oboje uživati – na primer filmom na televiziji ili večerom", predlaže doktor Alpert i dodaje: "Vredne muškarce i dobre očeve većina žena smatra seksi, pa u nagradu možete da uključite i neke aktivnosti u spavaćoj sobi".

Neka vas ne obeshrabri činjenica što vi verovatno niste nagrađeni za čišćenje, pranje i kuvanje koje obavljate svakog dana. Ipak, imajte na umu da je vama u interesu da živite s kooperativnim partnerom, i da ponekad morate da posegnete za kakvim trikom da dobijete ono što želite.

Ko je nastran u seksu, a ko romantičan: Mesec rođenja otkriva!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...